25.1 C
Bratislava
nedeľa, 5. mája 2024

Na každej kvapke záleží

Najčítanejšie

Starosta mestskej časti Nové Mesto Matúš Čupka uviedol: „Čo viac môže človek pre blížneho spraviť, ako darovať kus seba. V tomto prípade doslova – darovaná krv zachraňuje životy.

Veľmi ma teší, že sa aj v našej mestskej časti rozbehla táto ušľachtilá aktivita vďaka iniciatíve pani riaditeľky Moniky Hulenovej zo ZŠ s MŠ Za kasárňou, jej kolektívu a najmä ochotným rodičom našich žiakov, ktorí nezaváhali a na výzvu zareagovali. Zahanbiť sa nenechala ani naša pani vicestarostka Marianna Mašátová a tiež prispela svojou „kvapkou“.

Prihlásilo sa vyše 60 rodičov a napokon sa podarilo uskutočniť 43 odberov, čo je skvelé číslo, ktoré príjemne prekvapilo aj tím zdravotníkov z Národnej transfúznej stanice, ktorí mali odbery v bezpečnom prostredí v rukách.

Prvý odber sa na ZŠ Za kasárňou uskutočnil už minulý rok na jeseň, keď sa stal inšpiráciou k tomuto počinu príbeh ich žiačika, ktorý bol v neľahkej zdravotnej situácii. Už vtedy rodičia spojili sily a za dva dni sa uskutočnilo 57 odberov.

Odovzdali sme vtedy štafetu ďalším bratislavským školám, vrátane troch novomestských. Verím, že táto obdivuhodná aktivita tak bude putovať ďalej a dobré srdce darcov inšpiruje aj ďalších.

Všetkým darcom, ale aj tým, ktorí sa na realizácii podieľajú, patrí moja veľká úcta a úprimná vďaka. Určite najlepší je ale pocit, že ste niekomu nezištne pomohli a azda aj zachránili život,“ uviedol Matúš Čupka.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne