25.1 C
Bratislava
nedeľa, 5. mája 2024

Cena primátora je jedinečnou príležitosťou poďakovať sa výnimočným osobnostiam Bratislavy

Najčítanejšie

Primátor hlavného mesta Bratislavy Matúš Čupka uviedol: „Cena primátora je jedinečnou príležitosťou poďakovať sa výnimočným osobnostiam Bratislavy, ľuďom, ktorí každý deň trpezlivou a poctivou prácou pretvárajú kúsok po kúsku svet okolo seba. Dobro robia často v skrytosti, nepotrebujú byť stredobodom pozornosti. Je mi cťou, že práve dnes pohľady smerujú k nim. Laureátkami a laureátmi Ceny primátora za rok 2024 sú:

Egon Gál za osobný vklad k rozvoju židovskej komunity, jej tradícii a vzájomnému porozumeniu v našom meste.

Sandra Pazman Tordová za dlhoročné vedenie časopisu NOTA BENE, správnej rady organizácie a pomoc ľuďom bez domova.

Milan Bubák za založenie Univerzitného pastoračného centra sv. Jozefa Freinademetza, v ktorom pracoval s mladými ľuďmi, a jeho hlásanie potreby spravodlivosti, pokoja a integrity.

Roman Pavle za záchranu života mladého dievčaťa.

Andrej Kovarík (in memoriam) za neúnavný boj za zeleň, stromy a zdravé životné prostredie a presadenie významných zmien v prístupe samosprávy aj verejnosti k bratislavskej prírode.

Rodina Hoang za popularizáciu vietnamskej kuchyne a kulinárske zážitky, ktoré nám už 12 rokov ponúkajú v bistre Phong Nam na Miletičovej tržnici. Či máte na sebe oblek, montérky alebo plavky, privítajú vás s otvorenou náručou, širokým úsmevom a skvelým jedlom, ktoré varia s láskou.

Dobrý trh za prínos k rozvoju komunít a susedstiev v Bratislave, osobitne za dlhoročnú organizáciu a spájanie ľudí na Dobrom trhu.

Sú to jedinečné osobnosti a rovnako jedinečné sú aj ich príbehy. Ak sa však pozriete bližšie, všimnete si minimálne dve spoločné črty. Spája ich všímavosť a láskavosť k svojmu okoliu. Či už je to k prírode, ku kultúre, k slabším, ku komunitám, k hodnotám, ktoré je dôležité nielen hlásať, ale aj žiť. A práve tieto hodnoty nás môžu spojiť v dobe, keď sa nás politici z najvyšších miest skôr snažia rozdeliť.

Nenechajme sa kŕmiť ich nenávisťou, my ju k životu vôbec nepotrebujeme. Naše životy budú spokojnejšie a zmysluplnejšie, keď sa budeme inšpirovať ľuďmi, ktorí nemyslia len na seba, ale naopak dávajú zo seba to najlepšie, aby sme sa tu mali všetci lepšie. A presne také sú naše laureátky a laureáti. Veľká vďaka!,“ uviedol Matúš Vallo.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne