2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Bratislava: V Medickej pribudnú športové prvky pre seniorov

Najčítanejšie

Staré Mesto získalo ďalší grant. V Medickej záhrade pribudne viacúčelové športovo-relaxačné priestranstvo so športovými prvkami pre kondičné cvičenie určené predovšetkým pre seniorov. Projekt Medická záhrada pre všetkých získala 7-tisíc eur v rámci grantového programu Pozitívna energia pre šport organizovaného Nadáciou Pontis z Nadačného fondu ZSE.

Medicka-Zahrada-Bratislava-lightbox
Medická Záhrada, Bratislava

„Športovo-relaxačná časť by mala okrem približne piatich prvkov pre kondičné cvičenie a športové aktivity zahŕňať aj plochu, ktorú návštevníci využijú  pre aktívny oddych, napríklad pre petanque a podobné exteriérové hry,“ povedala starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Táňa Rosová.

Do prípravy a realizácie projektu sa nezapoja len zamestnanci mestskej časti. „Oslovíme aj členov  Rady seniorov, ktorí nám pomôžu pri výbere športových prvkov do záhrady. Okrem toho budeme spolupracovať aj s mamičkami z rodinného centra Prešporkovo a dobrovoľníkmi,“ dodala starostka Rosová. Už počas leta by tak mali v Medickej záhrade pribudnúť športové zostavy zamerané na posilňovanie koordinácie svalov tela, horných a dolných končatín, či na zvyšovanie pohyblivosti kĺbov.

Medická záhrada je súčasťou pamiatkovo chráneného areálu a preto bude umiestnenie prvkov konzultované s odborníkmi a pamiatkovým úradom. Cvičiace prvky sa rozmiestnia tak, aby nenarušovali charakter ani historické hodnoty záhrady. Pri vstupe do záhrady bude zároveň nainštalovaná tabuľa s informáciami o používaní jednotlivých cvičebných prvkov.

 

Tomáš HALÁN
hovorca
mobil: 0902/051 743
referát komunikácie s verejnosťou
logo Stare Mesto
Miestny úrad MČ Bratislava – Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3
814 21 Bratislava

 

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne