7 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

RTVS: Radio_Head Awards sa blížia, poznáme meno držiteľa Ceny za prínos do hudby

Najčítanejšie

RHA_soška
Už v nedeľu večer spoznáme čerstvých držiteľov hudobných cien Rádia_FM Radio_Head Awards. Meno prvého víťaza je už známe. Cenu za prínos do hudby na piatom ročníku Radio_Head Awards udelia organizátori in memoriam speváčke a výtvarníčke Bety K. Majerníkovej, ktorá v máji minulého roka vo veku 33 rokov tragicky zahynula pri dopravnej nehode.

„Bety Majerníková, alias Bet-Maj Sepja, bola jedným z tých vzácnych ľudí, u ktorých bola vonkajšia krása v dokonalom súlade s vnútorným dobrom. Bola vynikajúcou výtvarníčkou a mimoriadne talentovanou speváčkou. Bola slnečným človekom, príjemnou spoločníčkou, dobrou priateľkou. Bola človekom, ktorého stačilo uvidieť a čiernobiely obraz sa zmenil na farebný,“ napísali o nej v spoločnom článku Juraj Kušnierik z týždenníka .týždeň a Oliver Rehák z denníka SME, ktorí o cene rozhodovali. Bety K. Majerníková mala blízko aj k samotným cenám Radio_Head Awards. Nielenže je autorkou návrhov sošiek s rádiom namiesto hlavy, ale so svojou kapelou Noisecut si niekoľko junákov aj odniesla. Naposledy v minulom roku za album Háj a Lov.

 

Piaty ročník udeľovania Radio_Head Awards, počas ktorého okrem Ceny za prínos udelia aj ďalších deväť cien, sa uskutoční v bratislavskom klube MMC. Živý stream z odovzdávania sprostredkuje Rádio_FM aj na webe radiofm.sk. Udeľovaním cien budú sprevádzať Martin „Ego“ Staňo známy z Rána na eFeMku, Rudi Rus z programu Headbanger_FM a Pišta Vandal z kapely Čad. Podujatie svojim vystúpením spestrí aj interpret Vec, ktorý na Radio_Head Awards získal až päť nominácií. Na pódiu v bratislavskom Majestic Music Clube sa so špeciálnou skladbou predstavia tiež Korben Dallas a zaujímavú pieseň sľubujú aj členovia skupiny Vetroplach, ktorí v roku 2012 oslávili desať rokov spoločného fungovania. Do zoznamu už dávnejšie potvrdených mien ako Zlokot, Swan Bride, Sounds Like This či Para sa pridala aj skupina Hex.

Bety_Majerníková
Bety Majerníková

Minulý rok si ceny Radio_Head Awards odniesli Noisecut, Puding pani Elvisovej, Gwerkova, Družina, Čad, Pjoni a Ink Midget či BenePeko a Roland Kánik.

www.radiohlavy.sk

web_FM: www.radiofm.sk

facebook: facebook.com/Radiofm

facebook.com/rha.fm

tweets_FM: twitter.com/Radiofm

 Informácie pre portál masmediálne.info poskytol hovorca RTVS Richard Šümeghy, www.rtvs.sk

 

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne