7.3 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

HP ElitePad 900: tablet s Intel Atom a Windows 8 s hrúbkou len 9,2 mm

Najčítanejšie

Števo Porubský Števo Porubský   8.11.2012

Americká spoločnosť HP nedávno predstavila nový tablet, ktorý uvádza ako tablet pre biznis klientelu. Osobne nechápem prečo, veď takýto tablet by ocenili určite mnohí bežní užívatelia. Možno to bude kvôli cene, ktorú HP zatiaľ neprezradilo.

HP ElitePad 900

Novinka s rozmermi 261 x 178 x 9,2 mm a hmotnosťou okolo 680 gramov. Osadený 10,1-palcový LCD displej ponúkne štandardné rozlíšenie 1 280 x 800 bodov a ukrytý bude pod Gorilla Glass 2 odolným sklom. Nad displejom sa usídlila Full HD web kamera, v zadne stene zas 8 Mpx fotoaparát s LED diódou. Srdcom bude spomínaný dvojjadrový Intel Atom procesor s taktom 1,8 GHz (Z2760), operačná pamäť by mala mať 2 GB, flash pamäť bude možné poskladať do objemu 64 GB. Podpora microSD či SD kariet sa v parametroch neuvádza, rovnako ani microUSB konektor. Predpokladám, ež sa tieto „vymoženosti“ berú ako samozrejmosť.

HP ElitePad 900

Samozrejmosťou však bude plná dátová podpora, pošuškáva sa aj o LTE. Operačným systémom bude Windows 8 Pro. K tabletu bude možné dokúpiť špeciálne puzdra ako HP ElitePad Productivity Jacket (s klávesnicou, USB portami a čítačkou SD), HP ElitePad Expansion Jacket (USB a HDMI konektory), HP ElitePad Rugged Jacket (odolný obal) či  Dokovacia stanica HP ElitePad alebo stylus HP Executive Tablet Pen. V predaji sa má HP ElitePad 900 objaviť až v januári budúceho roka. Škoda.

HP ElitePad 900

Foto: HP

Článok bol publikovaný v technologickom magazíne TECHBOX.sk

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne