5.1 C
Bratislava
utorok, 23. apríla 2024

V Bechyni v Českej republike sa bude vyučovať odbor „Výrobca a dekoratér keramiky“. Absolventi nájdu uplatnenie v závodoch LAUFEN CZ

Najčítanejšie

jika-olymp_banner_na_titulku
foto-koláž: Marián LUHA

Trojročný učebný odbor „Výrobca a dekoratér keramiky“, ktorý sa od nového školského roka začne vyučovať na Strednej umelecko-priemyslovej škole v Bechyni, vznikol vďaka spolupráci so spoločnosťou LAUFEN CZ. Cieľom odboru je vychovať nových odborníkov v keramickom priemysle, ktorí by sa uplatnili vo všetkých stupňoch výroby. Pre úspešných absolventov sú pripravené pracovné miesta v závodoch LAUFEN CZ.

Praha, 7. marec 2013 – Spoločnosti LAFEN CZ, ktorá na Českom trhu zastupuje značky LAUFEN, ROCA a JIKA, sa podarilo iniciovať vznik nového odboru vďaka projektu „Národní soustava kvalifikací a uzavření Sektorové dohody pro podporu keramického školství“

„Doufáme, že v absolventech získáme kvalifikované odborníky, kterých je v současnosti  nedostatek,“ vysvetľuje Miloslav Hambálek zo spoločnosti LAUFEN CZ dôvod pre vznik odboru.

„Podmínkou pro přijetí do oboru Výrobce a dekoratér keramiky je pouze úspěšné zakončení základního vzdělání, studenti neskládají přijímací ani talentové zkoušky,“ uvádza riaditeľ SUPŠ Bechyně PaedDr. Jiří Novotný.

Trojročný učebný odbor bude zavŕšený získaním výučného listu. V škole sa študenti naučia teórii technológie výroby, spracúvaniu a dekorovaniu keramiky. V praxi sa v závode pri výrobe keramiky JIKA zoznámia s výrobou sadrových foriem, s prípravou liatej hmoty, s formovaním keramického črepu, glazovaním, výpalom a ďalšími potrebnými technológiami.

Študenti nájdu uplatnenie nielen v spoločnosti LAUFEN CZ, ale prípadne i u ďalších výrobcov keramických hmôt, napríklad vo výrobe obkladačiek, dlažby, úžitkovej či elektroizolačnej keramiky.

 

 

logo_laufen_standard
Spoločnosť LAUFEN CZ vznikla v roku 1999 a zastupuje značky LAUFEN, ROCA a JIKA nielen na Českom a Slovenskom trhu, ale taktiež v ďalších štátoch strednej a východnej Európy. Sanitárna keramika JIKA sa vyrába už od roku 1878. Je významnou súčasťou švajčiarskeho koncernu LAUFEN a od roku 1999 patrí do skupiny španielskej firmy ROCA, ktorá je nejväčším europským výrobcom sanitárnej keramiky. V roku 2006 sa ROCA stala svetovou jednotkou. Do výrobného sortimentu všetkých značiek patria kompletné kúpeľne – sanitárna keramika (kúpeľňové sety a ostatné výrobky), kúpeľňový nábytok, vane a vaničky, sprchové kúty, vaňové zásteny, batérie a kúpeľňové doplnky.

 WWW.LAUFEN.COM

Zdroj: Lidmila Kábrtová, BOTTICELLI

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne