12.8 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Najväčšia IT roadshow na Slovensku TechDays 2013

Najčítanejšie

www.techdays.sk

KOŠICE 14.3.2013
ŽILINA 19.3.2013
BRATISLAVA 20-21.3.2013

Spoločnosť Microsoft v spolupráci s akademickými a komerčnými partnermi pripravila aj tento rok pre fanúšikov IT na Slovensku sériu celodenných podujatí s názvom TechDays. Tie ponúknu rôznorodý obsah zameraný na aktuálne i budúce trendy v oblasti informačných technológií v troch slovenských mestách.

Aktuálne trendy v IT priblíži séria podujatí TechDays 2013 v troch mestách Slovenska širokej skupine návštevníkov. IT profesionáli, vývojári, weboví dizajnéri, študenti, učitelia či začínajúci podnikatelia budú mať príležitosť diskutovať a dozvedieť sa viac o najnovších témach v IT, technológiách či platformách ako napríklad Windows 8, Windows Phone, Windows Azure, Windows Server a mnohých ďalších .

Cieľom troch podujatí je počas marca priniesť kvalitný obsah a najnovšie trendy v IT aj do iných miest okrem Bratislavy, ako Žilina a Košice, a podporiť tak komunitu IT fanúšikov. Všetky podujatia sú bezplatné, okrem komerčného podujatia v Bratislave. Študenti po predložení študentského preukazu (ISIC) však majú aj prvú časť tohto podujatia bezplatnú.

„Skúsenosti z minulého ročníka ukázali, že Tech Days sú zaujímavým konceptom pre širokú audienciu slovenských IT nadšencov. Ich vysoká účasť potvrdila, že investovať energiu do takejto aktivity sa oplatí, a preto sme sa tento rok rozhodli podujatie rozšíriť, čo sa týka obsahu i partnerov. Veríme, že aj tento rok podujatie účastníkov zaujme a stane sa tradičným miestom na stretnutie IT komunity celého Slovenska,” povedal o podujatí Markus Breyer, generálny riaditeľ Microsoft Slovakia.

Program TechDays 2013 bude tvoriť viac ako tridsať prednášok najväčších špecialistov, ukážky a vysvetlenie funkcií a technologických konceptov. Je rozdelený do piatich simultánnych trackov, ktoré sa zameriavajú na správu serverov a klientov, vývoj aplikácií, dizajn aplikácií, hardvér, ale aj využitie IT v podnikovom prostredí z pohľadu efektivity a nákladov s dôrazom na mobilitu a cloud.

„Každý z trackov ponúka špecifický, zaujímavý a odborný obsah, čomu nasvedčuje aj počet už zaregistrovaných účastníkov. Do pozornosti by som dala napríklad track o mobilite vo firemnom prostredí, ktorého súčasťou bude aj panelová diskusia,“ upozornila na obsah Eva Hrapková, jedna z organizátorov podujatia z Microsoft Slovakia. Súčasťou podujatia budú aj poobedné technologické kempy s odborným obsahom. Na nich sa účastníci môžu už aktívne zapájať, inštalovať, skúšať, diskutovať, skúšať nové postupy riešenia problémov a získať behom viac ako 4 hodín množstvo informácií a praktických skúseností.

Návštevníci TechDays si ďalej budú môcť na mieste vyskúšať širokú ponuku rôznych zariadení s Windows 8, Nokia Windows Phone, Microsoft Surface, Private Cloud a množstvo ďalších zariadení a technológií v stánkoch komerčných partnerov podujatia (HP, Nokia, Samsung, BSP, Gopas, V-Net a ďalších). Koncept TechDays podporili aj univerzity, ktoré sú akademickými partnermi v jednotlivých regiónoch: Slovenská technická univerzita v Bratislave, Technická univerzita v Košiciach a Žilinská univerzita v Žiline.

Minuloročné podujatie pozitívne zhodnotila prof. Tatiana Čorejová, PhD., rektorka Žilinskej univerzity v Žiline:„Microsoft TechDays predstavuje jedinečný koncept podujatia, ktoré na pôde Žilinskej univerzity umožňuje regionálne pozdvihnutie záujmu o technológie a najmä sústredenie odborných komunít, komerčných spoločností, zástupcov škôl a organizácií a v neposlednom rade študentov. Je to príklad reálneho prepojenia akademickej pôdy a praxe za účelom výmeny informácií, dialógu a najmä vytvorenia nových kontaktov a partnerstiev. Myšlienka TechDays nás od začiatku zaujala z viacerých dôvodov, predovšetkým však kvôli prepojeniu najnovších technológií s vysoko odborným obsahom a praktickými ukážkami.”

Aj sprievodný program TechDays 2013 bude tento rok bohatý. Jeho súčasťou bude napríklad aktivita “Okolo partnerskej zóny”, v rámci ktorej v každom stánku partnera dostane účastník za splnenie istej úlohy pečiatku. Po dosiahnutí určitého počtu bude zaradený do zlosovania o hodnotné ceny. Ďalšou zaujímavou súčasťou bude Café TechDays, kde sa počas prestávok budú zdržiavať spíkri a experti zo spoločnosti Microsoft, ktorých môžu záujemcovia priamo osloviť s ďalšími otázkami. Nebude chýbať ani Game Zone so zariadeniami Xbox 360 a Kinect a najnovšími hrami Halo 4 a Forza s možnosťou vyhrať vecné ceny. Účastníci si hry budú môcť zahrať aj v rámci stánku RedBull.

Súčasťou bratislavského podujatia, ktoré sa uskutoční v Cinema City Polus, bude okrem rozšírených IT kempov aj lokálne finále najväčšej technologickej súťaže študentov Imagine Cup. Z prihlásených tímov vyberie odborná porota jeden tím finalistov, ktorí Slovensko zastúpia na svetovom finále v Petrohrade počas leta. Okrem finále, sa v Bratislave bude večer konať aj networkingová párty pre platiacich účastníkov. IT kempy sa uskutočnia až v nasledujúci deň a exkluzívne ich budú hostiť vybraní partneri konferencie vo svojich priestoroch.

V roku 2012 sa roadshow v niekoľkých slovenských mestách zúčastnilo viac ako 3200 ľudí, čo z nej spravilo najväčšie profesionálne IT podujatie na Slovensku. Účastníci ocenili najmä príjemnú atmosféru podujatia a inšpiratívnych spíkrov, ktorí hovorili ľudskou rečou a neraz sa rozpútali dlhé diskusie s účastníkmi. Video z minulého roka si môžete pozrieť tu.

Mediálnymi partnermi TechDays 2013 sú: dsl.sk, Infoware, mobilmania.sk, PC Revue, pluska.sk, Quark, Sector.sk, siit.sk, Stratégie, Techbox a zive.sk.

Viac informácii o programe, spíkroch, ako aj registráciu nájdete na stránke www.techdays.sk
Zdroj: Microsoft

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne