3.6 C
Bratislava
štvrtok, 18. apríla 2024

18.3.2013 – RTVS: Spomienky na bratislavské 90. roky v Záhrade Rádia Devín

Najčítanejšie

RTVS-Zahrada_banner_na_titulkuRádio Devín pozýva bratislavskú kultúrnu verejnosť na verejnú nahrávku moderovaného diskusného programu o kultúre pod názvom Záhrada: Všetko, čo mám rád, ktorá sa uskutoční 12. marca 2013 o 19.00 h v priestoroch Univerzitnej knižnice. Hostia Zuzany Tkáčikovej Blaho Uhlár, Koloman Kertész Bagala a Vlado Talian budú spomínať na turbulentné obdobie 90. rokov. Záznam z diskusie odvysiela Rádio Devín 18. marca o 22.00 h.

V 90. rokoch ovládli bratislavskú šeď pestrofarebné saká a obdobie, ktoré nasledovalo po veľkých spoločenských zmenách, so sebou prinieslo zvláštnu tvorivú atmosféru. Rozprávať o nej prídu traja pionieri post-totalitnej kultúrnej scény: zakladateľ alternatívneho divadla Stoka Blaho Uhlár, vydavateľ Koloman Kertész Bagala a Vlado Talian z už neexistujúceho kultového Rádia Ragtime. Hudobnú atmosféru bratislavského fin de siècle nám priblíži skupina Med v zložení Tomáš Ďurovka, Vlado Holina, Vlado Slama a Erik Horák.

Aké boli bratislavské deväťdesiate roky a čo z nich si hostia prenášajú do súčasnosti, sa diváci a poslucháči dozvedia na verejnej nahrávke, ktorá sa už tradične uskutoční v priestoroch Univerzitnej knižnice na Michalskej ulici v Bratislave.

Začiatok podujatie je o 19.00 h. Vstup je voľný.

Záznam z diskusie odvysiela Rádio Devín, tretia rozhlasová programová služba RTVS, v pondelok 18. marca o 22.00 h.

Informácie pre portál masmediálne.info poskytol hovorca RTVS Richard Šümeghy, www.rtvs.sk

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne