7.6 C
Bratislava
utorok, 16. apríla 2024

Mediálna škola – tento raz aj s hasičmi

Najčítanejšie

medialna skola_banner_na_titulku
Prváci z Mediálnej školy (MeŠ) absolvovali počas víkendu 8.-10. marca už druhý zo štyroch kurzov. Po prvom kurze „VIDÍM“, zameranom na písanú žurnalistiku a zásady bezpečného internetu, si účastníci osvojili ďalšiu mediálnu zručnosť – fotografovanie.

„Prvý kurz ma veľmi oslovil, preto som sa prihlásil aj na ďalší. Páčila sa mi atmosféra celého kurzu, ale aj profesionálny a zodpovedný prístup organizátorov, lektora i účastníkov. Predtým som vnímal fotografiu hlavne po technickej stránke, teraz už v nej hľadám aj emócie a príbeh,“ povedal účastník Peťo Benčík.

Víkendový kurz s názvom „ŽIJEM“ priblížil účastníkom etiku a morálku v médiách, život celebrít a tiež fungovanie bulváru. Spolu s lektorom – profesionálnym fotografom Vladimírom Škutom, nahliadli MeŠkári najprv do teórie a potom si vyskúšali aj fotenie portrétov a života v centre Žiliny. Niektorým sa podarilo zachytiť dokonca aj svadbu príslušníka hasičského zboru. Fotky s hasičmi v hasičskom aute mali veľký obdiv, najmä medzi dievčatami.

Po absolvovaní kurzov by mali byť účastníci „doma v médiách“  a to ako prijímatelia, vychovávatelia, ale i tvorcovia. „Našim zámerom je povzbudiť ich, aby svoje vedomosti a zručnosti odovzdávali ďalej aj vo svojich strediskách, mestách či farnostiach a aby ich činnosť neskončila zároveň s kurzom. Preto sme im pripravili zadania, na ktorých pracujú aj medzi kurzami,“ vysvetlila manažérka Mediálnej školy, Monika Čižmárová.

Budúci rok účastníkov čakajú ešte ďalšie dva kurzy, ktoré budú rozvíjať nielen ich praktické zručnosti, ale aj kritické myslenie:

  • kurz „TVORIM“ – zameraný na sebaprezentáciu, verbálnu a neverbálnu komunikáciu a tiež na reklamu a jej vplyv na prijímateľov
  • kurz „DÁVAM“ –  tvorba audiovizuálneho diela, dramaturgia a scenáristika

Popri prvom ročníku prebiehajú zároveň aj druhácke kurzy. Najbližší, pre druhákov zároveň aj posledný, bude v Žiline 22. – 24. marca. Záverečným výstupom už štvrtých absolventov MeŠ-ky bude natočenie krátkeho filmu. Pre mladých záujemcov pripravujú organizátori v lete aj mediálny tábor, o ktorom budú včas informovať na svojom facebooku. Taktiež sa tam nachádzajú aj fotografie mladých tvorcov.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.526049277445236.1073741825.207413149308852&type=1  

logo MeŠ
Mediálna škola
je projekt neformálneho vzdelávania v oblasti mediálnej výchovy, ktorý realizuje Laura, združenie mladých v spolupráci so sestrami saleziánkami a saleziánmi počas štyroch víkendových kurzov. Absolvent mediálnej školy je „doma v médiách“ a to ako príjemca, animátor či  tvorca.

za tím Mediálnej školy

Júlia Čižmárová
medialnaskola@gmail.com
www.facebook.com/medialna.skola

 

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne