6.2 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

LITERÁRNA SÚŤAŽ: PULZ V4: Cudzí v mojom meste – prihlášky už len do 15.3.2013!

Najčítanejšie

V rámci projektu Narraton V4 Tournee vyhlasuje Inštitúcia kultúry „Kłodzko 2016″ v spolupráci s občianskym združením „Literarnyklub.sk“ a kníhkupectvom „Martinus.sk“ literárnu súťaž PULZ V4: Cudzí v mojom meste. Súťaž je vyhlásená v krajinách V4 – v Poľsku, Českej republike, Maďarsku a u nás. Témou tohto ročníka je Bratislava a mottom „cudzí/cudzinec v mojom/tom meste“.

Hlavná cena bude udelená dvom autorom. Za najlepšiu poviedku na zadanú tému získajú honorár po 200 €, čítačku elektronických kníh od Martinusu a 10 kníh z vydavateľstva KK Bagala.  Príspevky sa prijímajú mailom do 15. marca 2013 – prečítajte si pravidlá a štatút súťaže.

literarny klub-sutaz-

Štatút súťaže a pravidlá pre účasť:

1. Autor môže zaslať jednu súťažnú prácu. Poviedka nesmie byť publikovaná v tlači a musí byť napísaná v slovenčine (neprijímame preklady). Rozsah jemaximálne 3 normostrany (5400 znakov vrátane medzier) a poviedka musí byť zaslaná v textovom formáte na e-mailovú adresusutaz@literarnyklub.sk od 1. 2. do 15. 3. 2013. Vyhlasovateľ mailom potvrdí prijatie súťažného príspevku.

2. Uzávierka príjmania príspevkov je do 15. marca 2013 (vrátane).

3. Súťaž nie je anonymná, autor svoje meno, kontaktné údaje a e-mail napíše na konci príspevku, aby mohol byť v prípade ocenenia kontaktovaný. Súťaže sa môže zúčastniť ktokoľvek bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, politické názory alebo náboženstvo.

4. Porota v súťažných poviedkach ocení predovšetkým originalitu a umeleckú úroveň diela, ďalej sa zameria na autorské uchopenie témy Bratislavy – ako jedinečného mesta/miesta, v ktorom sa veci tradičné a miestne prelínajú s novými, neznámymi, či cudzími.

5. Ocenenia za najlepšie poviedky získajú dvaja autori – honorovanú zmluvu po 200€, čítačku elektronických kníh od spoločnosti Martinus.sk a kolekciu 10 kníh z vydavateľstva KK Bagala. Víťazné práce budú uverejnené v medzinárodnom zborníku súťaže a na internetových stránkach projektu, autori vystúpia na literárnom podujatí v Bratislave.

6. Výsledky literárnej súťaže budú vyhlásené 30. marca 2013. Mená dvoch slovenských víťazov oznámi predseda poroty Dado Nagy na internetovej stránke www.narratontournee.eu

OZ literarnyklub.sk

Martinus.sk

Klodsko 2016vYšEHRADSKý MEDZINáRODNý FOND

Projekt je realizovaný vďaka podpore

Vyšehradského fondu – www.visegradfund.org

Organizátor projektu:
Poľsko: Samorządowa instytucja kultury Kłodzko 2016

Partneri projektu:
Slovensko: OZ literarnyklub.sk a martinus.sk
Česká republika: Nakladatelství a kulturní agentura Větrné mlýny
Maďarsko: Magvető Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft.

Mediálni partneri projektu:
Martinus.sk
Rádio_FM
denník Pravda

RADIO_FM

Pravda

 

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne