7.3 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Bratislava, Staré Mesto: Bezplatné členstvo a generálna amnestia pre zábudlivých čitateľov

Najčítanejšie

knizky vybrate z nasej police_banner_na_titulku
foto-koláž: Marián LUHA

V Týždni slovenských knižníc, ktorý sa začína dnes 18. marca a potrvá do nedele 24. marca, ponúka Staromestská knižnica bezplatný zápis pre zatiaľ neregistrovaných záujemcov o naše služby a  generálnu amnestiu pre neporiadnych a zábudlivých čitateľov, ktorí budú mať možnosť vrátiť vypožičané knihy bez poplatkov z omeškania.

Pre čitateľov predškolského a mladšieho školského veku (3 až 8 rokov) je pripravená novinka – tematické rozprávkové kufríky, ktoré si budú môcť vypožičať v Centre pre deti a mládež na Blumentálskej ul., počas roka i v ostatných pobočkách knižnice.

Ťažiskovými podujatiami Týždňa slovenských knižníc budú 7. ročník Jarného maratónu s knihou a ďalšie pokračovanie úspešného cyklu zážitkového rodinného čítania Čítanie nás baví, kde s deťmi a ich rodičmi a starými rodičmi bude čítať obľúbený Tibor Hujdič Mrkvička. Podujatie sa bude konať 19. marca o 9.00 hod. v Centre pre deti a mládež na Blumentálskej ul. Jarný maratón s knihou už sedem rokov organizuje Staromestská knižnica spoločne s ďalšími verejnými knižnicami hlavného mesta – Mestskou knižnicou, Knižnicou Ružinov, Knižnicou Bratislava Nové Mesto, Miestnou knižnicou Petržalka a Malokarpatskou knižnicou v Pezinku. Tohto roku sa bude celý týždeň postupne vo všetkých zúčastnených knižniciach čítať Johanka v Zapadáčiku spisovateľky Tone Revajovej, v Staromestskej knižnici 20. marca o 10.00 hod. v Centre pre deti a mládež na Blumentálskej ul,  účasť prisľúbila i samotná autorka.

V pobočke na Panenskej sa bude 18. marca o 17.00 hod. konať beseda s Vierou Obuchovou o nových zaujímavostiach z dejín Bratislavy – Čo (asi) v knihách o Bratislave ešte nebolo. Rovnako pobočka na Panenskej ul. v spolupráci so Strednou priemyselnou školou elektrotechnickou na Zochovej ul. pripravila 20. marca pre klientov domovov dôchodcov v Starom Meste a Domova sociálnych služieb na Javorinskej ul. literárne pásmo Z rozprávky do rozprávky.

Vo štvrtok 21. marca o 14.00 hod. vyhodnotíme v centrálnej knižnici na Blumentálskej 10/a 8. ročník veľkej čitateľskej súťaže Čítam, čítaš – čítame. Víťazov čaká okrem hodnotných knižných darov i prekvapenie – budú môcť stráviť rozprávkovú noc s Andersenom po prvý raz v Staromestskej knižnici.

Tomáš HALÁN
hovorca
mobil: 0902/051 743
referát komunikácie s verejnosťou
logo Stare Mesto
Miestny úrad MČ Bratislava – Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3
814 21 Bratislava

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne