4 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Česi majú Good Design pre MERANO.

Najčítanejšie

TON MERANO_banner_na_titulku

TON má ďalší významnú bodku

Červený Reddot Design Award za rok 2011 už nie je jedinou bodkou, ktorou sa môže pýšiť kreslo Merano. Získalo totiž i bodku čiernu, a nie menej hodnotnú.

Najstaršie a najprestížnejšie ocenenie Good Design tomuto modernému kreslu udelilo americké múzeum architektúry a dizajnu The Chicago Athenaeum v spolupráci s Európskym strediskom pre architektúru, umenia, dizajnu a urbanistického štúdia.

Kreslo od mladého talianskeho dizajnéra žijúceho v Rakúsku, Alexe Guflera, nesie názov jeho rodiska, italského kúpeľného mesta Merano. Stoličky tak v sebe snúbia taliansky temperament, rakúsku dôslednosť, kúpeľový klud, pohodu a sviežosť tamojších hôr. A práve toto jedinečné kreslo získalo prestížne americké ocenenie Good Design.

TON MERANO

Kreslo Merano
Dominujúcimi prvkami kresla sú dve osovo sa krížiace ohnuté preglejky, slúžiace ako sedák a chrbtové operadlo. Navzdory týmto ohybom, nohy (nosný prvok) stoličky popierajú tradičné ohyby produktov TON a zostali celkom rovné. Použité materiály zaručujú stabilitu a pevnosť pri zachovaní veľmi nízkej hmotnosti.

V základnej verzii je Merano k dispozícii v bukovom prevedení. Nároční zákazníci môžu zvoliť prevedenie v dube, prípadne amerického orechu.

Merano je určené aj tým, ktorí vyberajú stoličku podľa jej vzhľadu, tak i ľudom, ktorí dávajú prednosť praktickej stránke pri sedení. Merano je totiž voľbou pre všetkých.

***

Viac o Good Design:
Good Design je najprestížnejšie, najuznávanejšie a najstaršie dizajnové ocenenie na svete. Táto ochranná známka vznikla v roku 1950 v Chicagu. Jej zakladateľmi sú architekti Eero Saarinen, Edgar Kaufmann Jr. a bratia Charles a Ray Eamesovi. Rozlišovaciu čiernu bodku v tvare loga navrhol v rovnakom roku grafik Mort Goldsholl.

Túto prestížnu ochrannú známku každoročne udeľuje múzeum architektúry a designu The Chicago Athenaeum v spolupráci s Európskym strediskom pre architektúru, umenie, design a urbanistické štúdie. Good Design pokrýva nové produkty vyvinuté a vyrábané v Európe, Ázii, Afrike a Severnej a Južnej Amerike.

Produkty sú posudzované porotou zloženou z významných profesionálnych návrhárov a popredných priemyslových špecialistov podľa presne stanovených kritérií. Ocenenie Good Design si zaslúžia dizajnové produkty iba tej najvyššej kvality, využívajúce nové technológie, formy, funkcie, materiály, splňujúce po všetkých stránkach estetické a energetické požiadavky, citlivé k životnému prostrediu.

Good Design je verejná pečať, ktorá okamžite informuje spotrebiteľov o tom, že zvolený produkt splňuje najprísnejšie kritéria pre absolútne dokonalý design. Prestížne ocenenie Good Design tento rok získali okrem spoločnosti TON tiež firmy ako Kartell, Tonon, Apple, Zumtobel, BMW, Royal Philipse Electronics, Suunto či Nokia.


Markéta Kovalová

www.ton.cz

https://www.facebook.com/DesignByTON

 

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne