6.4 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

SND: „Človek nesmie mať vrásky na duši“ – hovorí Mária Kráľovičová…

Najčítanejšie

SND-Maria Kralovicova_banner_na_titulku…. také je krédo večne mladej dámy, ktorá na javisku Slovenského národného divadla (SND) účinkuje už celých 65 rokov. Mária Kráľovičová oslávila minulý rok na začiatku júna významné životné jubileum – 85 rokov. Už ako mladučkú oslovili Marínu múzy. Tália ju najskôr poslala do Martina, kde začínala v auguste v roku 1945. Po dvoch rokoch v centre vzdelanosti prišla do Bratislavy, aby študovala herectvo na Konzervatóriu.

 

1. januára 1948 už stála na doskách SND. Po menších úlohách sa presadila v Molièrovej Škole žien (premiéra v marci 1948). Mária Kráľovičová patrí do „slnečnej generácie hercov“. Pri jej životnom jubileu sme si pripomenuli, že bola Oféliou, Júliou, svätou Janou, stvárnila Čechovove hrdinky i Marylin Monroe … dievča z dediny na Záhorí bolo na javisku kráľovnou, intelektuálkou, ale aj ženou z fabriky. Osudom sa Márii Kráľovičovej stala Sládkovičova Marína. Skvelá herečka a recitátorka hovorí, že prežila šťastný život tak, ako si ho vysnívala. Bola veľkou romantičkou – ostala optimistkou, teší sa na každý deň, ktorý príde a na úžasných ľudí, s ktorými sa opäť stretne.

 

Takými boli aj diváci v sobotu 9. marca 2013 na predstavení Kvarteto, po ktorom jednej z najstarších aktívnych divadelných pamätníčok zablahoželal generálny riaditeľ SND Marián Chudovský a riaditeľ Činohry SND Roman Polák„Marína hraj ďalej“, vyzvali umelkyňu gratulanti. Za SND, ale aj vďačných divákov, zaželali pani Maríne ešte veľa krásnych inšpirujúcich večerov na divadelných doskách a pevné zdravie.

Zdroj: www.snd.sk

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne