13.6 C
Bratislava
štvrtok, 28. marca 2024

Bratislava: Na „Nájdite sa!“ – príde 15 útulkov z celého Slovenska…

Najčítanejšie

Najdite sa

Doplnené 6.4.2013 – autorom fotografií je  Rasťo Mišík:

Už tento víkend sa uskutoční prvé tohtoročné vydanie úspešného projektu – Nájdite sa!… so zvieratkom z útulku – akcia, ktorá zmení Váš život. Štvornohí chlpáči hľadajúci nový domov a milujúcich majiteľov sa zídu v sobotu, 6. apríla od 10.00 do 16.00 v Horárni v bratislavskom Horskom parku.

Tento raz do Horského parku zavíta až 15 útulkov z celého Slovenska – nielen z Bratislavy a okolia,
ale aj zo Žiaru nad Hronom, z Banskej Štiavnice, Revúcej či Fiľakova. Ambasádorkou projektu je Kristína Farkašov.  „Vďaka akcii Nájdite sa! sa našlo spolu už takmer 100 zvieratiek s novými majiteľmi,
čo je naozaj úžasné číslo. Verím, že po sobote bude ešte vyššie,“
povedala starostka Starého Mesta Táňa Rosová. Aj v jej domácnosti práve vďaka Nájdite sa! pribudol nový člen – s Martym sa našli na septembrovom vydaní akcie.

V sobotu 6. apríla sa môžete tešiť na bohatý sprievodný program. Nielen tí najmenší sa potešia krásnym ukážkam dog dancingu, počas ktorého tri dievčatá predvedú choreografie a zaujímavé kúsky so svojimi psíkmi. „Súťažne sa venujem dog dancingu od roku 2006, moja Wendy má dva roky a súťažiť začala pred rokom. Okrem tancovania sa venujem rôznym psím športom, keďže Wendy má aj napriek svojej výške energie
za celú svorku psov,“
hovorí Lucia Nagyová. Psíčkárom poslúži aj poradňa veterinára, v ktorej na otázky odpovie veterinár Matúš Pagáč. Okrem toho sa môžete tešiť na súťaže, živú hudbu a účasť prisľúbili viaceré známe tváre.

Akcia by sa nemohla uskutočniť bez partnerov, ktorými sú Europa2, Nadácia TV JOJ, Royal Canin, Nadácia Horský park, aukčná spoločnosť SOGA a Goody Foody, vďaka ktorým si budú môcť účastníci pochutnať na bezmäsitých pochúťkach.

Nájdite sa! sa koná od marca 2011. Bratislavské Staré Mesto dáva odvtedy trikrát ročne priestor útulkom a občianskym združeniam, aby sa odprezentovali a aby doniesli zvieratká na adopciu. Akcia vznikla preto, aby pomáhala tým, ktorí si nemôžu sami pomôcť – opusteným zvieratám. Cieľom je nájsť domov psíkom a mačkám, ktoré sa útulkom nedarí umiestniť alebo si ich ešte nikto nevšimol. Nápad na akciu skrsol v hlave starostky Starého Mesta Táne Rosovej.

Tomáš HALÁN
hovorca

referát komunikácie s verejnosťou
Miestny úrad MČ Bratislava – Staré Mesto
www.staremesto.sk

Ďalšie články

Aktuálne