11.3 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

SND: Sergej Sergejevič Prokofiev: Romeo a Júlia

Najčítanejšie

Predpremiéra 10. apríla 2013
Premiéry: 11. a 12. apríla 2013 v Sále opery a baletu SND

Jednou z top udalostí aktuálnej divadelnej sezóny v SND je bezpochyby aj pripravovaný balet  Romeo a Júlia, ktorý čaká dlho očakávaná premiéra už budúci týždeň.

Najznámejší príbeh lásky a smrti umocnený strhujúcou hudbou Sergeja Prokofieva. Najslávnejší milenci sveta, rozdelení za života nezmieriteľnou nenávisťou svojich rodov, navždy spojení v smrti, ktorá vykúpi budúci zmier… Choreografickú koncepciu Massima Moriconeho charakterizuje pravdivosť a ľudskosť postáv, výbušná dynamika a náročnosť tanca, výrazné herectvo, pôsobivé a dojemné milostné scény v podmaňujúcej atmosfére repliky javiska divadla Globe. Miesta, pre ktoré Shakespeare písal svoje diela.

 choreografia a réžia: Massimo Moricone – svetoznámy taliansky choreograf

VIDEO:

Smrť príde iba raz, láska je tu navždy

Romeo a Júlia – najznámejší príbeh lásky a smrti umocnený strhujúcou hudbou Sergeja Prokofieva. Najslávnejší milenci sveta, rozdelení za života nezmieriteľnou nenávisťou svojich rodov, navždy spojení v smrti, ktorá vykúpi budúci zmier.

Balet v troch dejstvách na motívy rovnomennej tragédie Williama Shakespeara, s libretom Leonida Lavrovského a Sergeja Prokofieva, ožije v Balete SND vďaka talianskemu choreografovi a režisérovi Massimovi Moriconemu. Verzia, ktorú choreograf pôvodne uviedol v Northern Ballet Theatre (1991), sa stala najúspešnejšou produkciou súboru a získala viacero ocenení ako napríklad Najlepšia tanečná produkcia roka či Hudobná cena Kráľovskej filharmónie a nomináciu na Cenu Laurencea Oliviera.

Choreografickú koncepciu Massima Moriconeho charakterizuje pravdivosť a ľudskosť postáv, výbušná dynamika a náročnosť tanca, výrazné herectvo, pôsobivé a dojemné milostné scény v podmaňujúcej atmosfére repliky javiska divadla Globe. Miesta, pre ktoré Shakespeare písal svoje diela.

Dielo SND uvádza so súhlasom Musikverlag Hans Sikorski GmbH & Co. KG, Hamburg

 SND-Romeo a Julia

 Plán predstavení

Predpremiéra, streda 10. apríl 2013 – 11:00    
Premiéra, štvrtok 11. apríl 2013 – 19:00    
Premiéra, piatok 12. apríl 2013 – 19:00    
štvrtok 18. apríl 2013 – 19:00    
sobota 8. jún 2013 – 19:00    
štvrtok 27. jún 2013 – 19:00    
piatok 18. október 2013 – 19:00    
streda 6. november 2013 – 19:00  
Choreografia a réžia: Massimo Moricone
Dirigenti: Rastislav ŠtúrMartin Leginus
Hudobné naštudovanie: Rastislav Štúr
Hudba: Sergej Sergejevič Prokofiev
Scéna: Peter Janků
Kostýmy: Luca Dall ´Alpi
Romeo: Dominik SlavkovskýMartin KremlOrazio Di Bella
Júlia: Barbora KubátováViola MarinerSilvia Najdená
Mercutio: Adrian DucinRuan CrightonOrazio Di Bella
Benvolio: Andrej CagáňRuan CrightonAdrian Ducin
Tybalt: Peter DedinskýOliver Jahelka
Paris: František ŠulekMartin AndersonAliaksei Kavaleuski
Lady Capulet: Viktória ŠimončíkováViola Mariner
Lord Capulet: Jozef Dolinský ml.František ŠulekAliaksei Kavaleuski
Lord Monteque: Daniel SlabýMichal Velčický
Pestúnka: Viktória ÁrvováCosmina Maria Sobota Zaharia
Princ z Verony: Vladimír Kotrbanec a. h.
Priateľky Júlie: Barbora KubátováReona SatoErina AkatsukaGloria Todeschini
Zbor – dámy Capuleti: Alexandra WaltonLujza BundováHana Švábenská,Chelsea AndrejicAlice WhiteBarbora KubátováErina AkatsukaKristína LuptákováHelene ZienerViola Mariner,Gloria TodeschiniIsa IchikawaSarah MillnerAndrea LaššákováSilvia NajdenáSakura ShojimaReona Sato,Sumire ShojimaBarbora RegensbogenováScarlet HollandsKatarína SinghofferováAbigail BushnellAna-Sanziana BeschiaMonika LehockáBethan Smith
Zbor – páni Capuleti: Andrej CagáňDominic BallardPeter DedinskýOliver JahelkaAndrej KremzMartin AndersonDominik SlavkovskýUbaldo CivesMartin KremlDamián Šimko,Yuki KaminakaRaphael SchusterJason InnissSamuel PriceRobin PapazianOrazio Di BellaAdrian DucinMergim VeselajJuraj ŽilinčárAliaksei Kavaleuski
Zbor dámy – Montechi: Gloria TodeschiniIsa IchikawaZuzana PeckováSakura ShojimaSumire ShojimaAbigail BushnellBarbora KubátováSarah MillnerReona SatoBarbora RegensbogenováKatarína SinghofferováErina Akatsuka,Helene Ziener
Zbor páni – Montechi: Adrian DucinJuraj ŽilinčárAndrej CagáňAndrej Kremz,Jason InnissSamuel PriceRobin PapazianYuki Kaminaka
Zdroj: www.snd.sk
MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne