5.6 C
Bratislava
sobota, 27. apríla 2024

TV Markíza: Televízne noviny majú za sebou úspešný štvrťrok.

Najčítanejšie

TV Markiza-TV Noviny_mini banner_na_titulkuStabilne najsledovanejšou spravodajskou reláciou na slovenskom trhu boli aj v prvom štvrťroku 2013 Televízne noviny.

Hlavnú spravodajskú reláciu televízie Markíza sledovalo za prvé tri mesiace roku 2013 v priemere takmer 900-tisíc divákov starších ako 12 rokov. V strategickej cieľovej skupine 12-54 dosiahli priemerný rating 14,5 % a trhový podiel 41,2 %.

Štyri tohtoročné vydania Televíznych novín v univerzálnej cieľovej skupine 12+ prekročili hranicu milióna divákov. Túto métu nepokoril žiaden iný program na trhu.

Televízne noviny dlhodobo bodujú v inzertne atraktívnej cieľovej skupine vysokoškolsky vzdelaných divákov 12-54, v prvom kvartáli Markíze zabezpečili priemerný trhový podiel až 50,2 %.

TV Markiza-Televízne_noviny_-_foto

Celý spravodajský blok TV Markíza medzi 19:00 a 20:00 si v strategickej cieľovej skupine 12-54 medziročne vylepšil priemerný rating o 1,8 percentného bodu na 14,1 % a trhový podiel o 3,1 percentného bodu na 39,8 %.

K nárastu v oboch parametroch došlo napriek čoraz náročnejšiemu konkurenčnému prostrediu a rastúcemu počtu staníc na trhu. Konkurenčná televízia Joj si v rovnakom časovom úseku za prvý kvartál 2013 medziročne pohoršila.

„Spravodajstvo TV Markíza dáva dôraz na maximálne pokrytie najdôležitejších udalostí dňa na Slovensku a v zahraničí. Je to kaleidoskop aktuálnych reportáží z politiky, ekonomiky, krimi, sociálnych vecí, zahraničia a mnohých ďalších zaujímavostí. Myslím si, že podobný servis pre divákov v súčasnosti žiadna televízia na Slovensku v takejto informačnej sile nerobí,“ povedal riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza Henrich Krejča. „V tom je naša výhoda a silné postavenie na trhu. Okrem toho si myslím, že máme stále najšikovnejších redaktorov, moderátorov, kameramanov a celý tvorivý tím,“ dodal.

TV Markiza-Televizne noviny - vývoj sledovanosti

Rastúcu kvalitu a sledovanosť Televíznych novín podporila od februára 2013 aj ich vizuálna inovácia. Nová grafika spravodajských relácií zjednotila vizuál spravodajských formátov a dala im celkom novú podobu. Divákovi poskytuje prehľadnejšie členenie programovej štruktúry, jednoduchšie a zrozumiteľnejšie vizuálne prvky a možnosť okamžitej identifikácie obsahu.

PR oddelenie TV Markíza

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.
Predchádzajúci článok
Ďalší článok

Ďalšie články

Aktuálne