11.3 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Slovart: “Tri knihy” – Výber z najzaujímavejších kníh na tento týždeň

Najčítanejšie

tlacitko facebook-srdce
Vždy nové a zaujímavé informácie o knihách, môžete nájsť v skupine fanúšikov na facebooku: “Slovart – vydavateľstvo najlepších kníh”

Slovart-Lendl-Alfonz Mucha
Ivan Lendl: Alfons Mucha

Kniha je katalógom pripravovanej výstavy Muchových plagátov zo zbierky Ivana Lendla, ktorý na výstavu zapožičal približne 120 diel. Vyobrazenia plagátov, kalendárov a dekoratívnych panó dopĺňa asi 50 reprodukcií, prípravných skíc k niektorým významným plagátom a fotografiám. Zostavovateľom publikácie je Dr. Karel Srp, bývalý riaditeľ Galerie hlavného mesta Prahy. Výstava bude otvorená začiatkom apríla 2013. Kniha so 147 reprodukciami Muchových plagátov, kalendárov a dekoratívnych panó vychádza aj v anglickom jazyku pod ISBN 978-80-7391-742-5.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu:  Ivan Lendl: Alfons Mucha


Slovart-Historicke mesta na Slovensku
Historické mestá na Slovensku
Kniha približuje históriu a pamiatky 34 slovenských miest, zoradených podľa abecedy. Pri každom meste je najprv opísaná jeho geografická poloha, vývoj názvu a najstaršie písomné správy o meste. Nasleduje vývoj historickej štruktúry mesta, jeho urbanizmus, teda sídelný vývoj, ako aj vývoj mestskej správy a mestských práv. Veľmi zaujímavou časťou je opis historických a pamätných udalostí či spomienka na významné osobnosti kultúrneho a spoločenského života mesta. Čitateľsky nemenej pútavou je časť o historických pamiatkach a dôležitých objektoch. Súčasťou textu je aj heraldická charakteristika vzniku a vývoja mestského erbu, resp. erbu vyššieho územného celku, prípadne erbov mestských častí spolu s ich vyobrazením. Na margu čitateľ nájde zaujímavosti, legendy či vybrané literárne príbehy o meste. Publikácia je bohato ilustrovaná fotografiami, ktoré priblížia charakter mesta. Kniha je určená širokej verejnosti, milovníkom našej kultúry, ako aj všetkým, ktorí sa chcú dozvedieť viac o histórii našich miest.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: Historické mestá na Slovensku

 

Slovart-Marek Ormandik-Limitovana edicia
MAREK ORMANDÍK – Limitovaná edícia

Limitovaná edícia vyšla v náklade 200 kusov a obsahuje:
1. monografickú knihu Veľké veci Mareka Ormandíka s textami Petra Michaloviča a Tomáša Janovica
2. monografickú knihu Očistec Mareka Ormandíka s textami Jiřího Oliča, Milana Lasicu a Martina Gerboca
3. hudobné CD PURGATORY autorov Oskara Rózsu, Marcela Buntaja a Vladislava Šarišského
4. originálny maľovaný grafický list Mareka Ormandíka

 

Záujemca o knihu si môže vybrať z piatich rôznych grafických listov. O tom, ktorý z grafických listov sa nachádza v knihe, sa dozvie z nálepky na zadnej strane knihy.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: MAREK ORMANDÍK – Limitovaná edícia

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne