2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

SND: Oresteia budúci utorok dvojnásobne výnimočná

Najčítanejšie

Najbližšie predstavenie Aischylovej drámy Oresteia bude budúci utorok 23. apríla večer mimoriadne z dvoch dôvodov. Inscenáciu naša prvá scéna uvedie s anglickými titulkami, vďaka čomu budú môcť aj zahraniční diváci prežiť v Sále činohry plnohodnotnejší umelecký zážitok. Spomínaný doplnok má súvis predovšetkým s putovným festivalom Jarná divadelná cesta, ktorá bude mať predposlednú zastávku práve v Slovenskom národnom divadle.

Milan Ondrík (Apollón Foibos), Robert Roth (Orestés)
Milan Ondrík (Apollón Foibos), Robert Roth (Orestés)

40 európskych divadiel, 22 členských krajín a 1 spoločný jazyk – divadlo. To je stručná charakteristika organizácie Európska divadelná konvencia (ETC), ktorá tento rok oslavuje štvrťstoročie existencie práve festivalom ETC Spring Theatre Tour 2013. Do originálneho projektu vybrali iba 8 divadiel. Jarná divadelná cesta štartuje už zajtra v Stuttgarte. Po ďalších zastávkach Liège, Karlsruhe, Zürich, Prato a Maribor zavíta špeciálny autobus s milovníkmi divadla na predposlednom mieste trasy –v Bratislave.

SND prtsc video youtube

Slovenské národné divadlo vás pozýva do hľadiska, ktorého dosky znamenajú Európu. Vstupenky na výnimočné predstavenie drámy Oresteia si diváci môžu kúpiť v pokladniciach SND aj on-line z pohodlia domova kliknutím na tento link: http://www.snd.sk/?cinohra&predstavenie=17_oresteia&termin=5765

Branislav Šanta
www.snd.sk

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne