6.4 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Bratislava: Koncerty v amfiteátri – FLOEX v SNG – 8.5.2013

Najčítanejšie

Slovenská národná galéria otvára aj v tomto roku svoj Amfiteáter na Riečnej ulici pre verejnosť. A nie len ako Letné kino, ale prvý krát v histórii aj ako koncertný priestor. 8. mája koncertnú sezónu v SNG zaháji Floex – klarinetista, skladateľ, producent a multimediálny umelec z Prahy.

Floex v tomto roku koncertuje minimálne, svoj čas venuje komponovaniu a nahrávaniu nového albumu. Koncert v SNG bude jediným na Slovensku.

Floex sa v Bratislave predstaví v štvorčlennej koncertnej zostave. Okrem ústrednej postavy skupiny Tomáša Dvořáka je to speváčka Sára Vondráčková, klarinetista Jirka Javůrek a bubeník Marián Petržela. Koncert Floex je komplexným audiovizálnym zážitkom, autorkou kresieb je Veronika Vlková.

Floex je pôvodne Tomáš Dvořák – klarinetista, skladateľ, producent a multimediálny umelec z Prahy. Kľúčovým nástrojom v jeho tvorbe je klarinet. Je zásadný nielen z pohľadu inštrumentálneho, ale unikátne aj z kompozičného.

Floex debutoval v roku 2001 albumom “Pocustone”, ktorá spojovala v tej dobe ešte izolované štýly ako nu-jazz, elektronika a súčasná vážna hudba. Za album dostal cenu Anděl. “Pocustone” sa dostal aj do krátkeho zoznamu najdôležitejších českých albumov desaťročia.

SNG-FLOEX

Tomáš Dvořák pod vlastným menom skomponoval a vytvoril hudbu k svetoznámym hrám Samorost II (2006) a Machinarium (2009) pre firmu Amanita Design. “Machinarium Soundtrack“ bol vyhlásený nejlepšou hudbou k počítačovej hre v roku 2009 v prestížnom hráčskom časopise PC Gamer.

Tomáš Dvořák je aj autorom unikátnych interaktivných hudobných inštalácií, ktoré vytvoril počas štúdia na pražskej Akadémií výtvarných umení v rokoch 2002–2007.

Desať rokov po debute v roku 2011 Floex vydáva svoj druhý album “Zorya”, na ktorom ďalej skúma možnosti prepájania akustickej a elektronickej hudby. Napriek výraznej inšpirácie minimalizmom je “Zorya” Floexovým najenergetickejším dielom.

Vstupenky v limitovanom počte 200ks v predpredaji za 7€  na www.vstupenka.sk , na mieste za 10€

V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v Berlinke, v kaviarni SNG na námestí Ľudovíta Štúra.

Facebook event https://www.facebook.com/events/437357643016331/

http://www.floex.cz/

https://soundcloud.com/floex

Termíny ďalších koncertov v SNG

26.6.2013 – Dva
21.8.2013 – Nvmeri
11.9.2013 – Zrní

Srdečne Vás pozývame!

Daša Dúbravová

www.sng.sk

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne