7 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

Nový Dell notebook stvorený pre katedru aj školské lavice

Najčítanejšie

Spoločnosť Dell uviedla notebook špeciálne vyvinutý pre študentov a učiteľov. Latitude 3330 je tenký, ľahký, má odolný dizajn, ponúka nekompromisný výkon a celodennú životnosť zásluhou 6-článkovej batérie.[1] Výhodou z pohľadu IT administrátorov je jeho rýchle nasadenie v existujúcej školskej infraštruktúre. Novinka je už k dispozícii aj na slovenskom trhu za odporúčanú cenu 619 eur.

„Dell stavia na užívateľsky orientovaných zariadeniach, ktoré zohľadňujú aj potreby IT oddelení nielen vo firmách, ale aj v sektore verejných služieb. Táto filozofia sa odráža aj v novom Latitude 3330. Pri jeho vývoji sme brali ohľad na obmedzené kapacity správcov školských sietí a navrhli sme ho tak, aby jeho nasadenie šetrilo čas a peniaze školských IT oddelení,“ hovorí Petr Zajíček, Brand Manager spoločnosti Dell.

DELL-Latitude-3330

Prežije aj školskú prestávku

Nový „školský“ notebook je súčasťou radu podnikových zariadení Dell Latitude. Konštrukcia Latitude 3330 zvládne aj menej šetrné zaobchádzanie. Notebook je rozmerovo prispôsobený pre školské lavice a tašky. Namáhaný zrak študentov a vyučujúcich poteší 13,3 palcový antireflexný displej doplnený o webovú kameru s rozlíšením HD 720. Zaujímavosťou je integrovaná WiDi podpora[2], ktorá umožňuje komunikáciu v rámci virtuálnych tried. Latitude 3330 je možné vybaviť štandardnými pevnými diskami alebo vysokovýkonnými diskami SSD. Vďaka konektorom VGA, HDMI, USB 3.0 a voliteľnej USB dokovacej stanici ho možno jednoducho pripojiť k existujúcej infraštruktúre v triede, študovni alebo školskej knižnici. Novinka je pripravená na nasadenie v prostredí s Windows 8, Windows 7 alebo Linux Ubuntu.

V najbližších mesiacoch sa súčasťou notebooku Latitude 3330 stane aj nástroj Dell Data Protection | Encryption. Vďaka nemu môžu zamestnanci škôl a študenti spolupracovať v jednotne zabezpečenom prostredí, ktoré umožňuje šifrovanie dát na rôznych zariadeniach, vymeniteľných médiách a cloude. Pre správcov školských sietí je súčasťou Dell Latitude 3330 aj kompletná sada nástrojov na automatizáciu. Časovo náročné procesy, ako inštalácia, sledovanie a aktualizácia systémov sú rýchlejšie vďaka hlbokej integrácie s konzolami Dell Kace či Microsoft System.

Technická špecifikácia: http://dell.to/12Ei1FM

DELL-Latitude-3330_back

Európske obchodné centrum Dell Bratislava

 Spoločnosť Dell pôsobí na Slovensku prostredníctvom európskej pobočky od roku 2002. Za uplynulých desať rokov sa pretransformovala z predajného centra pre nemecky hovoriace krajiny na Európske obchodné centrum, v ktorom sa integrujú mnohé obchodné činnosti ako financie, marketing, ľudské zdroje, technická podpora, predaj, zákaznícky servis a iné. V Bratislave pôsobí jedno z kľúčových globálnych centier pre finančné služby, ktoré zamestnáva 550 ľudí. Európske obchodné centrum Dell Bratislava celkovo zamestnáva viac ako 1 800 ľudí. Prehľad voľných pracovných pozícií v Európskom obchodnom centre Dell Bratislava nájdete na http://jobs.dell.com

Spoločnosť Dell

Dell Inc. (NASDAQ: DELL) je popredným predajcom počítačových systémov na svete. Unikátny priamy model podnikania je založený na rešpektovaní požiadaviek zákazníkov, dodávaní inovatívnych technológií a kvalitnom servise. Viac informácií na www.dell.com.

 

Tomáš Grečko

www.seesame.com


[1] Testovacia konfigurácia bola vybavená 4 GB pamäťou RAM, 128 GB diskom SSD, grafickou kartou Intel HD 4000, procesorom Intel Core i5 a operačným systémom Windows 7. Ako testovací nástroj bol použitý battery life benchmark test Mobile Mark 2007. Pre viac informácií navštívte stránky www.bapco.com.

[2] Vyžaduje bezdrôtovú kartu Intel, kompatibilný Media Adapter (dodáva sa samostatne) a displej s HDMI alebo kompozitným vstupom.

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne