5.1 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

Bratislava: Bezplatná prehliadka po stopách bratislavských katov – 5.5.2013

Najčítanejšie

Najbližšia prehliadka v rámci projektu Poznaj Staré Mesto, ktorá sa začne v nedeľu 5. mája  o 14.00 hod. na Hlavnom námestí, bude mať trochu „krvavú“ príchuť. Nemusíte sa však ničoho báť, spolu so sprievodkyňou Helenou Navrátilovou sa vrátime do minulosti, aby nám porozprávala o tých, ktorí taktiež patrili k histórii hlavného mesta – o bratislavských katoch.

„Pozrieme sa do Starej radnice, kde si viac povieme o súdnictve, prejdeme Hlavným námestím, kde sa taktiež konali popravy a zastavíme sa aj pri Michalskej bráne, kde upaľovali bosorky. A pozrieme si aj dom na Baštovej ulici, kde sídlil posledný kat,“ uviedla sprievodkyňa Helena Navrátilová.

V uplynulých týždňoch sa uskutočnili už dve prehliadky a pre veľký záujem a návštevnosť bude zabezpečené aj lepšie ozvučenie.

Projekt Poznaj Staré Mesto organizuje mestská časť Bratislava-Staré Mesto v spolupráci s Nadáciou VÚB. Okrem prehliadok pre verejnosť sa konajú aj prehliadky pre deti staromestských základných škôl, pričom tie v týchto dňoch spoznávajú Staré Mesto vďaka brožúrkami Walking Monumets. V uliciach Starého Mesta lúštia úlohy a hrajú sa na detektívov histórie a súčasnosti.

Najbližšie prehliadky pre verejnosť:

19.5. – Dunajské nábrežie – 14.00 – Hlavné námestie
9.6. – Slávni návštevníci a obyvatelia Bratislavy – 14.00 – Hlavné námestie
23.6. – Záhrada Grassalkovichovho paláca a Námestie slobody – 14.00 – Hodžovo námestie

 

Tomáš HALÁN
hovorca



Miestny úrad MČ Bratislava – Staré Mesto
www.staremesto.sk

Ďalšie články

Aktuálne