2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Sony NEX-3N: fotoaparát, s ktorým bude profesionál každý

Najčítanejšie

Túžite po fotkách hodných profesionála, no funkcie špičkových profesionálnych fotoaparátov sú pre vás španielskou dedinou?

 

Chceli by ste mať profesionálne fotografie, no nechce sa vám so sebou vláčiť zrkadlovku? V tom prípade je pre vás ako stvorený nový fotoaparát Sony NEX-3N.

Veľký obrazový snímač, Full HD video, široká škála objektívov a množstvo snímacích režimov zabezpečia naozaj skvostné fotografie. A to všetko s fotoaparátom, ktorý sa zmestí do vrecka!

Nastavenia spraví za vás
Inteligentný fotoaparát NEX-3N je skutočne intuitívny. Väčšinu komplikovaných nastavení totiž dokáže urobiť za vás. Dokonalá fotografia však začína už pri kompozícií. NEX-3N však nemá problém ani s ňou. Rozozná aký objekt chcete snímať a oreže fotografiu do ideálnej kompozície. Automatický režim zaostrovania je samozrejmosťou. Režim Superior Auto zase zistí, či sa objekty pohybujú a zabezpečí ostré fotografie aj pri pohybujúcich sa objektoch. Okrem bohatej škály snímacích režimov sa môžete pohrať aj s množstvom kreatívnych režimov Picture Effect. Vďaka nim dosiahnete umelecké fotografie aj bez dlhoročných skúseností. Široká ponuka trinástich objektívov poskytuje dostatočnú „výzbroj“ do akejkoľvek situácie a pomôže rozvíjať potenciál začínajúcich fotografov. Fotoaparát NEX-3N spraví fotografa naozaj z každého.

„Nadupaný drobec“
Nový kompaktný fotoaparát Sony NEX-3N spája svety fotografických laikov a nadšencov. Do malého kompaktného tela s váhou len 210 gramov sa podarilo vtesnať úctyhodné vybavenie. Novo vyvinutý CMOS snímač s rozlíšením 16,1 megapixla zvyšuje maximálnu citlivosť až na hodnotu ISO 16 000. Zachytí tak väčšie množstvo svetla, čo umožňuje snímať fotografie s kvalitou digitálnych zrkadloviek a videozáznamy vo Full HD rozlíšení. Snímač dopĺňa výkonný procesor BIONZ najvyššej kvality, ktorý eliminuje šum na fotografiách. Ani pri slabom osvetlení nebudete potrebovať blesk a nasnímate ostré fotografie s extrémne nízkym šumom. S režimom snímania za súmraku nasnímate 6 fotografií rýchlo za sebou a najlepšia časť každej snímky poslúži na vytvorenie jedného ideálneho záberu. LCD displej s uhlopriečkou 7,5 cm (3,0“) môžete preklopiť až o 180°, takže bez námahy nasnímate autoportréty či zábery z ťažkých uhlov. Sony NEX-3N poskytuje výkon hodný profesionálnych zrkadloviek, pričom si zachováva kompaktné rozmery a veľmi príťažlivý dizajn. Navyše, kreatívne režimy snímania podnecujú umeleckého ducha aj v amatérskych fotografoch.

Fotoaparát Sony NEX-3N je na Slovensku dostupný od apríla 2013 za cenu 499,- EUR v dvoch farebných prevedeniach – bielej a čiernej.

Hlavné technické údaje

NEX-3N
Snímač obrazu CMOS snímač Exmor APS HD s efektívnym rozlíšením cca 16,1 megapixla
Systém automatického zaostrovania Automatické zaostrovanie (AF) s detekciou kontrastu s 25 bodmi
Rozsah citlivosti ISO Fotografie: ISO 200–16000
Videozáznam: ekvivalent ISO 200–3200
Formát videozáznamu AVCHD 50i/25p
Optický hľadáčik Nie
LCD displej 7,5 cm / 3,0“ s rozlíšením 460 000 bodov, polohovací s preklopením o 180°
Kontinuálne snímanie 4 snímky za sekundu (cca)
Obrazové efekty (Picture Effect) 11 režimov, 15 efektov
Rozmery 109,9 x 62,0 x 34,6 mm (cca)
Hmotnosť (vrátane batérie a pamäťovej karty, cca) 269 g
Hmotnosť (len telo, cca) 210 g
Výdrž batérie (cca) 480 záberov
Konektory / Rozhrania Multi rozhranie / Micro USB konektor* (s možnosťou nabíjania batérie), HDMI konektor typu D
*Podpora zariadení kompatibilných s Micro USB konektorom
Zabudovaný blesk Smerné číslo 4, ISO 100•m / (Smerné číslo 6, ISO 200•m)

 

Peter Blažečka

www.seesame.com

22.4.2013

Spoločnosť Sony:
Spoločnosť Sony je popredný celosvetový výrobca inovatívnych audio, video, komunikačných a informačných
produktov pre spotrebiteľský trh ako aj pre profesionálne trhy. Spoločnosť Sony je známa vďaka svojim
renomovaným audiovizuálnym produktom, ako napríklad HD LCD televízory BRAVIA™, digitálne fotoaparáty
Cyber-shot™, kamkordéry Handycam®, digitálne zrkadlovky „α“ (vyslovuj alfa), tablety Sony a MP3 prehrávače
Walkman® a rovnako tiež osobné počítače VAIO™ a profesionálne produkty pre 3D HD vysielanie.
www.sony.sk

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne