6.4 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Bratislava: Spoznajte európskych autorov počas Noci literatúry -15.5.

Najčítanejšie

Noc literatury

Milovníci kníh sa opäť dočkali. Po roku spoznajú na rôznych zaujímavých miestach Starého Mesta deviatich európskych autorov a ich diela. V stredu 15. mája začne už piata Noc literatúry, ktorá odštartuje od 18. hodiny nielen v Bratislave, ale aj v Trnave, Trenčíne, Žiline, Košiciach a v niekoľkých menších mestách na východe Slovenska.

Zoznam autorov – Noc literatury

Noc literatúry v tomto termíne prebieha aj v rôznych metropolách celej Európy. Cieľom je zoznámiť čitateľov s dielami európskych autorov na netradičných s literatúrou bežne nespájaných miestach. Úryvky čítajú v pravidelných intervaloch (15 min. čítanie, 15 min. prestávka na presun na ďalšie miesto) herci alebo významné osobnosti a návštevníci putujú medzi jednotlivými miestami. 

Noc literatúry Bratislava sa tento rok koná v okolí Palisád. Slovenskí herci budú zároveň čítať na deviatich rôznorodých miestach – na cintoríne, v múzeu polície, vo výklade, či v sklade. To je len ukážka  niekoľkých stanovíšť, na ktorých sa budú verejnosti čítať ukážky z prekladov európskej literatúry. Vstup na podujatie je voľný. Noc literatúry Bratislava sa koná pod záštitou Táne Rosovej, starostky mestskej časti Bratislava–Staré Mesto.

Hlavný oganizátor:
České centrum v Bratislave

Hlavní partneri
EUNIC Slovensko, Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku, Anasoft litera, Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Staré Mesto, Maďarský inštitút v Bratislave, Bulharské kultúrne a informačné stredisko, British council, Goetheho inštitút, Francúzsky inštitút, Poľský inštitút, Rakúske kultúrne fórum 

Partneri:
Artforum, Business centrum Zochova, Gorila, Kompot, Marianum, Martinus.sk, Next Apache, Slovart, ZUŠ M. Ruppeldta

 

Tomáš HALÁN
hovorca

Miestny úrad MČ Bratislava – Staré Mesto

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne