11.3 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Stránka hokej.rtvs.sk lámala rekordy

Najčítanejšie

Hokejový portál hokej.rtvs.sk zaznamenal historicky najvyššie objemy prevádzky a rekordných 1 317 604 návštevníkov, vôbec po prvý krát v histórii verejnoprávnej televízie sa zápasy na webe vysielali v HD kvalite.

Bratislava 22. mája 2013 – Online vysielanie RTVS počas MS v hokeji 2013 sa postaralo o historicky najvyššie objemy prevádzky v slovenských internetových sieťach„Celková konektivita predstavovala pri niektorých zápasoch viac ako 35 gigabitov za sekundu, čo je historické maximum na slovenskom internete,“ povedal riaditeľ Sekcie technickej realizácie RTVS Andrej Doležal.

Celkový počet návštev hokejového portálu hokej.rtvs.sk dosiahol 1 317 604, z toho jedinečných návštevníkov bolo 468 440. Absolútnou novinkou bola špecializovaná verzia stránky pre mobilné zariadenia, ktorú opakovane navštívilo 138 067 návštevníkov. Za portál v inovovanej podobe a po prvý krát aj s HD vysielaním zodpovedala novovytvorená zložka Nových médií, ktorá patrí pod Sekciu komunikácie a marketingu RTVS. Podľa manažéra pre online médiá Dušana Vanča bola stabilita stránky vzhľadom na obrovský nápor návštevníkov, ako aj jej náročnosť a funkcionalitu, vynikajúca. „Na našej strane sme nezaznamenali žiadne výraznejšie technické alebo obsahové problémy. Samozrejme, vždy tu je potenciál na skvalitnenie a priestor na zlepšenie.“ Ako dodal, vzhľadom na rekordný počet užívateľov bol nastavený nepretržitý online monitoring všetkých aktivít na stránke a na streame, na prípadné výkyvy sa zložka Nových médií snažila promptne reagovať a riešila ich v najkratšom možnom čase.

„Hokejové majstrovstvá sú na Slovensku top športovou udalosťou a RTVS ich chápe ako jednu z najvýznamnejších  programových priorít. Verím, že sa nám podarilo zabezpečiť hokejovým fanúšikom pridanú hodnotu vo forme kvalitného HD streamu a dôležitých informácií,“ povedala Daša Matušíková, riaditeľka Sekcie marketingu a komunikácie RTVS.

Najväčší nápor zažil hokejový web 14. mája počas zápasu Slovensko – USA, keď web hokej.rtvs.sk sledovalo viac ako 280 000 návštevníkov. Najviac zaujali priame prenosy a archív zápasov so Slovenskom, kam denne pristupovalo najviac užívateľov. 

 Návštevy v období 3.5. -19.5. 2013hokej.rtvs.sk RTVS-GRAF 1

 

 Najsledovanejšie na stránke  RTVS-GRAF2

Zdroj: RTVS

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne