2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Bratislava: Nenechajte si ujsť poslednú bezplatnú prehliadku pred letnou pauzou! – 23.6.

Najčítanejšie

Tropické horúčavy, aké zažívame v týchto dňoch, by mali počas víkendu ustúpiť a tak si v nedeľu, 23. júna, nenechajte ujsť prehliadku v rámci projektu Poznaj Staré Mesto. Pôjde o poslednú prehliadku pred letnou pauzou, témou bude Záhrada Grassalkovichovho paláca a Námestie slobody. Stretávame sa o 14.00 hod., tentoraz na Hodžovom námestí pri fontáne. 

„Pripomenieme si dejiny Grassalkovichovho paláca, povieme si o záhrade, ktorá bola známa aj tým, že tam prezidenti sadili stromy a potom sa presunieme na Námestie slobody, ktoré bolo bývalým cvičiskom vojsk,“ hovorí obľúbená sprievodkyňa Helena Navrátilová. Opäť bude pre návštevníkov zabezpečené aj lepšie ozvučenie. Prehliadka o záhrade a Námestí slobody bude poslednou pred letnou pauzou, v septembri budú bezplatné komentované prechádzky pre verejnosť pokračovať na ďalšie zaujímavé témy.

Časť projektu Poznaj Staré Mesto však bude pokračovať aj cez leto a to konkrétne v rámci programu letných denných táborov, ktoré organizuje Centrum divadla, literatúry a vzdelávania na Gaštanovej ulici. Deti čakajú zaujímavé prehliadky s brožúrou Walking monuments, tvorivé dielne, v rámci ktorých budú vytvárať svoj pohľad na Staré Mesto, či jazdy Prešporáčikom. Letné denné tábory sa konajú v štyroch turnusoch v dátumoch od 1. júla do 26. júla denne od 7.30 hod. do 17.00 hod.

Tomáš HALÁN

Zdroj: Miestny úrad MČ Bratislava – Staré Mesto

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.
Predchádzajúci článok
Ďalší článok

Ďalšie články

Aktuálne