11.6 C
Bratislava
štvrtok, 18. apríla 2024

Rádio Expres deťom – Majk Spirit a Laci Strike

Najčítanejšie

MÉDIÁ A MARKETING

Naj počúvanejšie rádio na Slovensku zorganizovalo už šiesty ročník Detského tábora Dobrý skutok, ktorý je určený pre sto detí zo sociálne slabších rodín. Rádio pri výbere detí každý rok spolupracuje s Úradmi práce sociálnych vecí a rodiny – konkrétne oddeleniami pomoci v hmotnej núdzi v jednotlivých krajských mestách. Tento rok sa tábor konal opäť v Račkovej Doline v Západných Tatrách. O zábavu pre deti postarali profesionálni animátori, ktorým pomáhali pracovníci a moderátori Rádia Expres.

11 Laci Strikea
Laci Strike s deťmi

„Nie je to charita – je to naša srdcová záležitosť,“  tvrdí generálna riaditeľka rádia Expres Eva Babitzová. „Vieme a vidíme, že sociálna a finančná situácia na Slovensku nie je najlepšia. Tábor neorganizujeme kvôli reklame, nekričíme pozrite toto sme urobili. Spojili sme dobrých ľudí – našich poslucháčov s našou prácou a výsledkom sú zážitky a spomienky detí, ktoré sa nedajú vyčísliť peniazmi.“

Tábor odštartoval 1. júla a končí sa práve v týchto dňoch. Pre deti bol opäť pripravený bohatý program a o všetkom, čo sa v tábore dialo, rádio informovalo prostredníctvom blogu a denne aktualizovaných fotografií na webe rádia, ale aj cez živé vstupy vo vysielaní. Tento rok prekvapil deti návštevou Majk Spirit, nechýbali ani moderátori Rádia Expres, ktorí opäť odmoderovali spevácku súťaž. Ako v každom poriadnom tábore, ani tu nechýbali diskotéky, opekačky, hry na novinárov, návšteva aquaparku alebo táborová olympiáda. O tanečnú kondičku sa deťom opäť postaral Laci Strike.

Celú sumu na financovanie tábora získava rádio cez darcovské SMS od svojich poslucháčov. Tento rok trvala zbierka rekordného tri a pol dňa. Cena jednej darovacej SMS správy bola 1 € a celý výťažok išiel iba na účel zbierky. Slovenskí mobilní operátori sprostredkovali zbierku bez nároku na zisk.

Igor Guttler

Zdroj: Rádio Expres

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne