13.9 C
Bratislava
štvrtok, 2. mája 2024

Činohra SND prvýkrát na festivale Bažant Pohoda

Najčítanejšie

KULTÚRA A POZVÁNKY

Slovenské národné divadlo aj počas letných prázdnin pripravuje netradičné stretnutie so svojimi divákmi.

Na sedemnástom ročníku sa predstaví už v piatok 12. júla 2013 o 9.30 h v Stane Európa s inscenáciou HOLLYROTH, anebo Robert Roth spívá Jana Hollého mrzkoti a pomerkováňá a následne v sobotu 13. júla 2013 o 10.00 h v Detskom parku poteší najmenších účastníkov rozprávkou Mechúrik-Koščúrik.

„Nechceme zabúdať ani na divákov mimo Bratislavy. Od začiatku som bol preto veľkým fanúšikom myšlienky vystúpenia našej Činohry na Bažant Pohode a ja pevne verím, že s Hollyrothom a Mechúrikom – Koščúrikom naštartujeme novú tradíciu,“ povedal generálny riaditeľ SND Marián Chudovský.

„Bude tam bohatý program, úplne že multi-kulti, ambi-vambi. Rôznorodý ako v našej budove,“ sľubuje člen Činohry SND Robert Roth a, poukazujúc na spomínané predstavenia, dodáva: „Dokonca tam máme vyslaných zástupcov aj pre detského diváka, aj pre diváka, ktorý rozumie cudzej reči, ako je napríklad bernolákovčina.“

Spoluprácu víta aj riaditeľ festivalu Michal Kaščák: „Som rád, že premiéra Činohry SND na našom festivale je v rukách Roba Rotha. Robo je fenomenálny herec, ktorý berie svoju prácu nesmierne poctivo, Hollyroth je famózne predstavenie. Tešíme sa aj na Mechúrika – Koščúrika, je to hravé krásne predstavenie. Veríme, že obe hry budú ozdobou nášho programu.“ 

Našu prvú scénu na tomto obľúbenom festivale v minulosti reprezentovali Balet i orchester SND. „Osobne som veľmi rád, že sa nám darí otvárať Slovenské národné divadlo pre našich divákov nielen novými aktivitami, ako sú komorné predstavenia v Modrom salóne alebo programom Trochu inak v SND,“ dodal generálny riaditeľ SND Marián Chudovský.

Srdečne Vás pozývame!

Branislav Šanta

Zdroj: SND

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne