12.8 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Krásne knihy o krásach Slovenska

Najčítanejšie

KNIHY

Slovart-Banska stiavnica
Michael Niemeyer , Iveta Chovanová – Banská Štiavnica

Fotografická kniha nemeckého fotografa žijúceho v Banskej Štiavnici približuje toto mesto také, aké v skutočnosti je. Nesústreďuje sa len na ľúbivé zábery, ktoré čitateľ dôverne pozná z turistických sprievodcov, ale odhaľuje zákutia mesta, ktoré sú pred očami bežných návštevníkov utajené. Sedem kapitol nás prevedie po meste, dovolí nazrieť do interiérov štiavnických domov a zavedie nás aj do okolia. Do anglického jazyka preložila Eva Budjačová.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: tu

Slovart-Okres_Martin
Okres Martin

Publikácia Národné kultúrne pamiatky na Slovensku: okres Martin je druhý diel z edície mapujúcej hnuteľné a nehnuteľné pamiatky na území Slovenska, ktorú pripravuje Pamiatkový úrad SR v spolupráci s Vydavateľstvom Slovart. Pamiatkový úrad SR touto cestou prezentuje výsledky dlhodobej dokumentačnej a výskumnej práce všetkých druhov pamiatok a pamiatkových území dolného Turca. Autori podávajú zrozumiteľným spôsobom podrobnú syntézu poznatkov a informácií o jednotlivých pamiatkach. Členenie edície a dielov na okresy a sídla dáva zároveň možnosť zaradiť ich aj do širších historických, spoločenských a kultúrnych súvislostí. Celofarebná publikácia využíva dobové i súčasné fotografie doplnené mapami, nákresmi pôdorysov a originálnymi návrhmi stavieb, ktoré približujú premeny a hodnoty dnešného pamiatkového fondu. Kniha je určená odborníkom i laikom so záujmom o kultúrne dedičstvo.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: tu

Slovart-Okres RuzomberokOkres Ružomberok

Publikácia Národné kultúrne pamiatky na Slovensku: Okres Ružomberok je prvý diel z rozsiahleho a jedinečného 74-zväzkového diela zachytávajúceho všetky kultúrne pamiatky na Slovensku, edície, ktorú pripravuje Pamiatkový úrad SR v spolupráci s Vydavateľstvom Slovart od roku 2008. Postupne sa v nej verejnosti predstavia hnuteľné a nehnuteľné pamiatky jednotlivých okresov Slovenskej republiky zapísané v Ústrednom zozname pamiatkového fondu. Celofarebnú publikáciu s rozsahom 288 strán, ktorá využíva bohatý archívny fond, ale aj súčasnú fotodokumentáciu slovenských a zahraničných pamiatkarov, zostavil kolektív odborných pracovníkov PÚ SR.

Edícia je teda rozdelená na jednotlivé okresy, ktoré budú postupne spracúvané počas niekoľkoročného časového rozpätia. Každý diel zachytáva pamiatky hlavného mesta kraja a obcí, čo doň spadajú. Publikácia je bohato ilustrovaná fotografiami, mapami i nákresmi pôdorysov.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: tu

tlacitko facebook-srdce
Vždy nové a zaujímavé informácie o knihách, môžete nájsť v skupine fanúšikov na facebooku: “Slovart – vydavateľstvo najlepších kníh”

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne