6.4 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

V auguste ožijú na nádvorí Zichyho paláca legendárne televízne pondelky

Najčítanejšie

Staromestský letný festival 2013 prinesie aj nostalgické spomienky.

Pojem televízne pondelky rezonuje u niekoľkých generácií, s láskou na ne spomínajú najmä tí skôr narodení. Symbolizujú pôvodnú tvorbu a čas, kedy k obrazovkám zasadli celé rodiny, aby si spoločne pozreli inscenáciu odohranú a odvysielanú v priamom prenose. Staré Mesto v spolupráci s RTVS a jej archívom sa rozhodli tieto legendárne pondelky oživiť.

Zenske oddelenie foto

Prvý z nich si môžete užiť 5. augusta o 20.00 hod., kedy bude na nádvorí Zichyho paláca na Ventúrskej ulici odvysielaná televízna adaptácia divadelnej hry Stanislava Štepku Ženské oddelenie. Ide o príbeh troch žien, ktorých cesty sa zídu v nemocničnej izbe. Všetky vnímajú život ako dar a nie ako nezmyselný trest, adaptácia je typická láskavým a ľudským humorom a pohľadom na svet Stanislava Štepku. Inscenáciu uvedie režisér Juraj Nvota.

O týždeň (12. augusta) sa na rovnakom mieste a v rovnakom čase môžete tešiť na tragikomédiu Dlhá cesta domov, ktorú uvedie herečka Zuzana Mauréry.

V pondelok 19. augusta na nádvorí premietneme komédiu, sfilmované bratislavské povesti, Čerti nespia, 26. augusta inscenáciu Modrá ruža a 2. septembra komornú komédiu A čo ja miláčik.

Vstup na všetky premietania je bezplatný.  Tí skôr narodení si môžu prísť zaspomínať, tí mladší zasa bližšie spoznať, čím žili ich rodičia či starí rodičia v pondelky večer.

Tomáš HALÁN


Zdroj: Miestny úrad MČ Bratislava – Staré Mesto,
fotografia: www.rnd.sk 

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne