10.5 C
Bratislava
štvrtok, 18. apríla 2024

Bratislava: Program tohtoročných Džezákov je kompletný! – 25. až 27.10.

Najčítanejšie

Už koncom októbra sa na Bratislavských Jazzových Dňoch Slovenská sporiteľňa predstaví svetová hudobná špička. V rámci programu 39. ročníka vystúpia hudobné esá The Brand New Heavies, Joshua Redman, Chris Potter, ale i mladé talenty José James či Bilal.

Šancu predstaviť sa dostane už po štvrtý raz aj šesť mladých a talentovaných kapiel v rámci súťaže Pódium mladých talentov Nadácie SPP. O víťazovi, ktorý budúci rok vystúpi na hlavnom pódiu Džezákov, rozhodnú v hlasovaní fanúšikovia.

„Tento rok bol výber finalistov opäť náročný. Nielen, že sa do súťaže sa prihlásilo v doterajšej histórii najviac kapiel, ale svojou kvalitou a hudobnou vyspelosťou nás veľmi príjemne prekvapili. Aj s Petrom Lipom, dramaturgom festivalu, sa veľmi tešíme, že mladí hudobníci majú záujem o džez a nemu blízke žánre a vďaka Nadácii SPP majú príležitosť vystúpiť na festivale,“ prezradil ku výberu Pavel Daněk, organizátor Bratislavských jazzových dní Slovenská sporiteľňa.

Výber finalistov prebiehal v rámci organizátorov festivalu, o víťazovi však rozhodnú fanúšikovia. Hlasovanie prebehne v dvoch kolách. Prvé online hlasovanie bude spustené už 3. októbra na stránkach Sme.sk, druhé kolo bude prebiehať priamo počas festivalu prostredníctvom hlasovacích lístkov. Fanúšikovia bratislavských Džezákov tak rozhodnú o jednom z interpretov 40. ročníka festivalu, keďže víťaz tohtoročnej súťaže otvorí svojím koncertom Bratislavské jazzové dni 2014.

Finalisti Pódia mladých talentov Nadácie SPP:

Michal Worek Quartet
Ščevlíková, Zajaček
Hangsome
Acoustic Travellers
Personal Highway
Maringotka

Program 39. ročníka Bratislavských Jazzových Dní Slovenská sporiteľňa aj tento rok prináša na Slovensko špičkových svetových hudobníkov. V bratislavskej Inchebe posledný októbrový víkend od 25. do 27. októbra vystúpia najlepší svetoví saxofonisti, so svojím Quartetom v piatok bude koncertovať Joshua Redman a v nedeľu svoj nový album predstaví Chris Potter. V sobotný večer ovládne Džezáky so svojím projektom svetová trojica Scott Henderson, Jeff Berlin a Dennis Chambers!

Všetky články o podujatí môžete nájsť v spodnej časti stránky: TU
Kompletný program festivalu si môžete pozrieť na www.bjd.sk

 Hudobné ukážky:

The Brand New Heavies http://www.youtube.com/watch?v=FB8nIGKbpJY

HBC Trio http://youtu.be/WiBD-HvFB7Y

Chris Potter http://youtu.be/1-wH_E4cM2Y

Srdečne Vás všetkých pozývame!

Silvia Turnerová

 

Zdroj: Rock Pop

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne