5.1 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

Námestovo Orava Jazz Festival: Namiesto Newyorkčana Chrisa príde Slovenka Sisa – 18.10. a 19.10

Najčítanejšie

V programe jediného jazzového festivalu na Orave došlo k menším zmenám. Nakoľko jeden z piatkových interpretov ospravedlnil svoju účasť, museli organizátori hľadať náhradu.

Na záver prvého dňa tak pôvodne nevystúpi newyorské zoskupenie Chris Byars Quartet, ale špičkoví slovenskí hudobníci. Posledný piatkový koncert bude patriť skvelej skladateľke a flautistke Sise Michalidesovej. Predstaví svoj projekt Zimní kúzelníci, ktorý v sebe spája prvky jazzu a vážnej hudby, s výrazovými prostriedkami balkánskeho a slovenského folklóru. Takéto spojenie mimoriadneho kompozičného talentu a skvelej interpretácie určite ponúkne netradičný zážitok, keďže je zostava Zimných kúzelníkov spolkom naozajstných hudobných kúzelníkov. Vystúpia Peter Preložník (klávesy), Pavol Bereza (gitara), Boris Lenko (akordeón), Milo Suchomel (saxofón), Anton Jaro (kontrabas), Štefan Bugala (bicie a vibrafón), Stanislav Palúch(husle) Sisa a sláčikové duo. Spolu desať hudobníkov, ktorí sú hudobníckou špičkou a majstrami svojich nástrojov.

OravaJazz festival už o necelé tri týždne privíta jazzmenov z piatich krajín a ponúkne 8 koncertov. Okrem hudby bude pre návštevníkov festivalu pripravená aj výstava.

Prečítajte si aj článok  Námestovo: OravaJazz festival: 18.10 -19.10.

Všetky informácie o festivale môžete nájsť na web stránke www.oravajazz.sk

Srdečne Vás všetkých pozývame!

Veronika Majdová

 

Zdroj: Orava Jazz Festival

Ďalšie články

Aktuálne