5.6 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

Nová rubrika Balet na portáli o masmédiách, kultúre a spoločnosti

Najčítanejšie

Obnovená rubrika Balet má obrovský potenciál rastu. Už 6. januára 2014 oslávi portál masmediálne.info prvé výročie od svojho vzniku. Portál je miestom aj pre študentov masmediálnych univerzít. Masmédia, kultúra a spoločnosť, sú vzájomne neoddeliteľné, jedno bez druhého nemôžu existovať.

„Môj portál masmediálne.info vznikol, aj ako protest voči praktikám blogovacej platformy blog.sme.sk, kde môj článok bezdôvodne blokovali a neumožnili tak publikovať môj rozhovor s Lukášom FILOM, zástupcom šéfredaktora denníka SME. Bol to pritom úplne bežný rozhovor, ktorý som neskôr so súhlasom pána FILA publikoval, ako môj prvý článok na portáli masmediálne.info,“ spomína si zakladateľ portálu masmediálne.info
Bc. Marián LUHA.

Dôvod vzniku portálu

„Študoval som vtedy problematiku médií v zahraničí a uvedomil som si, že mi veľmi chýba portál, ktorý by na jednom mieste prinášal informácie nielen o masmédiách a marketingu, ale i o kultúre, architektúre, technológiách, dizajne a automobiloch. To sú relevantné dôvody pre vznik nového portálu“, doplnil Bc. Marián LUHA, študent fakulty masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave.

Príbeh menom masmediálne.info

Portál si už krátko po svojom vzniku našiel tisíce priaznivcov. Z pôvodne jednoduchej blogovacej platformy sa postupne stal portálom.  Prináša denne aktuálne informácie o masmédiách na Slovensku, ale aj o  kultúrnych akciách a výstavách. Prináša aj recenzie z predstavení, výstav a koncertov, ale ponúka aj stále rubriky v podobe slovníkov pojmov, ako sú mediálny slovník, slovník public relations, slovník internetovej reklamy či marketingový slovník, v ktorých si čitatelia môžu vyhľadať pojmy, ktoré ich zaujímajú.

Užitočné informácie

Portál sa tak stal miestom aj pre študentov masmediálnych univerzít, kde vyhľadávajú užitočné informácie, ktoré im slúžia ako doplnok k štúdiu a sú tiež zdrojom ich školských zápočtových prác. Navštevujú ho denne a  portál tak organicky rastie spolu s nimi.

Nová rubrika Balet

Aktuálne plánuje portál masmediálne.info posilniť svoju rubriku Balet a tanec. Keďže na Slovensku existuje deficit informácií o balete, o ktoré je však v skutočnosti obrovský záujem. Redakcia portálu masmediálne.info si všimla tento kontrast a  je toho názoru, že balet je najvyššia forma umenia a mala by sa mu preto venovať náležitá pozornosť aj v masmédiách. Pretože cez vnímanie estetiky v baletnom predstavení sa posúvame ďalej aj vo vnímaní estetiky v reálnom živote.

Spolupráca so študentmi masmediálnych univerzít

Ďalším aktuálnym cieľom portálu masmediálne.info je ponúknuť ešte väčší priestor aj autorským článkom študentov z masmediálnych univerzít. Portál tak bude miestom, kde študenti nielen nachádzajú informácie pre svoje štúdium, ale aj miestom kde môžu publikovať svoje články o masmédiách, kultúre a o spoločnosti. Hlavným leit motívom portálu masmediálne.info je preto slogan: „that’s life!“

 400-82-logo_masmedialne.info-6

 

 

Zdroj: masmediálne.info

Ďalšie články

Aktuálne