16.3 C
Bratislava
štvrtok, 28. marca 2024

To najlepšie z Golden Drum 2013 očami Wiktor Leo Burnett

Najčítanejšie

TOP 3 prednášky

1. Branded Content and Entertainment: Creating advertising that doesn’t feel like advertising Ravid Kuperberg, Partner, Mindscapes, Israel

Na prednáške izraelského marketéra sme spoločnými silami nachádzali vzorec, podľa ktorého sa riadi zrod kreatívnej idey najlepších reklám na svete. Oboznámili sme sa tak so zaujímavými riešeniami, ktoré sa oplatí využiť v praxi.

2. Creativity can save your life – Simon Schwaighofer, Creative Director, Red Bull Creative, Austria

Red Bull nám dovolil nahliadnuť do toho, ako sa vyrábajú skvelé kampane a eventy, akými sú napríklad doodle art či taliansky Red Bull Airlines.

3. Design and happiness – Stefan Sagmeister, Designer, Sagmeister & Walsh, New York, USA

Do detailu prepracovaná prednáška plná videí a skvelej aj netradičnej typografie, namixovaná s výborným prednesom pána Sagmeistera o tom, aké je šťastie v živote dôležité. A aby toho nebolo málo, na koniec prednášky si všetci zúčastnení spolu zaspievali „Ódu na radosť s vtipným, na reklamu našitým textom“. 600 spievajúcich kreatívcov a marketérov s úsmevom od ucha k uchu – to sa nevidí iba tak na ulici, však?

TOP 3 reklamy

1. 10 Meters apart – New Moment New Ideas, Skopje, Macedonia

Dve odlišné náboženstvá sú zdrojom konfliktov v krajine. Skvelá kampaň sa to snaží vyriešiť spoločnou modlitbou. V jeden deň v roku sa preto kresťania aj moslimovia stretávajú na jednom mieste, aby sa mohli spoločne pomodliť za mier vo svojej krajine.

[youtube]Ihttp://youtu.be/gRDX5oZRIDM[/youtube]

 

2. Monsters – Havas Worldwide, Helsinki, Finland

Ako vnímajú deti svojich rodičov potúžených alkoholom? Silný insight, skvelé a maximálne uveriteľné herecké výkony detí a „vymakaná“ exekúcia robia z tohto spotu temný film, pri ktorom nejedného zamrazí.

[youtube]http://youtu.be/XwdUXS94yNk[/youtube]

 

3. Polish diacritics campaign – Ogilvy & Mather Warsaw, Poland

Z poľskej abecedy sa vplyvom esemesiek a mailov vytráca diakritika. Slová či celé vety tak dostávajú nový, často nezmyselný význam. Kampaňou na to poukázali veľmi elegantne. V Medzinárodný deň materinského jazyka, 21. februára, zmizla diakritika zo všetkých médií – z telky, tlačovín, internetu či rádia. Dokonca aj známi poľskí hudobníci prespievali svoje slávne hity do novej, divnej a nezmyselnej poľštiny. Ako to dopadlo, sledujte tu

[youtube]http://youtu.be/9CggRKupp6M[/youtube]

 

Vybrať tri najlepšie reklamy je naozaj náročná úloha, pretože prihlásených bolo skutočne veľa prác, ktoré stoja za to. Všetky víťazné veci si preto pozrite na oficiálnej stránke festivalu, konkrétne tu: http://www.goldendrum.com/competition/showcase/winners-2013/.

TOP 3 čohokoľvek

1. Piran – historické mestečko plné krásnych úzkych uličiek a chutného jedla.

2. Hungary peep show – veľa ľudí, názorov, hudby, tanca a kadečoho iného.

3. Záverečný ceremoniál – ceníme ozaj svižné tempo odovzdávania cien, ktoré nijako neubralo na celkovom dojme z kvalitne odvedenej práce. Good job!

Sieť Leo Burnett obsadila v hodnotení sieťových agentúr pekné štvrté miesto a my sa už tešíme na ďalší ročník. Dovidenia.

Posádka Wiktor Leo Burnett

Barbora Meszárošová, Martin Keder, Roman Roj

 

Richard Hanzlík

Ďalšie články

Aktuálne