7.7 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

hub:raum Krakov Warp: Akcelerátor aj pre slovenské startupy

Najčítanejšie

hub:Raum Krakov Warp je osemdňový startup akcelerátor podporovaný skupinou Deutsche Telekom a spoločnosťou Slovak Telekom. Jeho hlavným cieľom je vytvoriť silné vzťahy s európskymi podnikateľmi, ktoré im pomôžu uspieť na zahraničných trhoch, a pozvať do inkubátora najlepšie projekty.

Počas programu budú mať účastníci možnosť rozšíriť si vedomosti a skúsenosti od expertov v danej oblasti. Inovačný inkubátor nazval túto iniciatívu „Warp“ – názov ilustruje silu, keďže iniciatíva prináša mladým spoločnostiam v celej Európe poradenstvo, semináre a finančnú podporu. Výhodou je tiež pokrytie nákladov na cestovanie a ubytovanie pre všetkých účastníkov. Samotný program sa bude konať v Krakove od 30. novembra do 7. decembra 2013 a prihlášky možno podávať až do 17. novembra.

„Náš program považujeme za akadémiu s výučbou, ktorú vedú skúsení podnikatelia, workshopmi organizovanými medzinárodnými odborníkmi a stretnutiami s firmami. Počas hub:Raum Warp sa zameriame predovšetkým na financovanie, rozvoj koncepcie a obchodného modelu, marketing, právne otázky a mnoho ďalšieho. Všetko na podporu myšlienky začínajúcich podnikateľov“, hovorí Jakub Probola, šéf hub:Raum Krakow.

Široké možnosti pre startupy

Hlavným dôvodom, prečo by sa mladí podnikatelia mali podieľať na programe je, že v priebehu iniciatívy si môžu overiť, či si ich výrobok alebo služba nájdu zákazníkov. Navyše, účasť v iniciatíve je skvelá možnosť ako získať peniaze pre rozvoj ich nápadov. „Okrem výhod, ktoré sú spojené s účasťou v programe je veľkým benefitom aj to, že mladí podnikatelia môže stretnúť mnoho zaujímavých ľudí z celého sveta. Účastníci budú mať navyše možnosť využívať technologické aktíva Deutsche Telekomu – vďaka tomu sa môžu rozhodnúť spustiť globálne podnikanie s našou pomocou“, hovorí Jakub Probola.

Kto sa môže prihlásiť

Prihlasovací proces v podobe vizionárskych nápadov v oblasti webových a mobilných obchodných modelov trvá od 1. októbra do 17. novembra 2013. Inkubátor hľadá tímy s najmenej dvoma osobami (a najviac štyrmi) s jasne definovaným inovačným nápadom alebo s už existujúcim projektom. Tímy, ktoré sa chcú prihlásiť, môžu vyplniť formulár na stránke www.hubraum.com. Slovak Telekom podporuje inovatívne nápady, pričom súčasťou podpory projektu na Slovensku je možnosť blízkej spolupráce s lokálnymi inkubátormi a samotnou spoločnosťou Slovak Telekom.

Medzi nápady, ktoré majú potenciál zaujať v oblasti telekomunikačného a príbuzného biznisu aj s možnosťou rozšíriť ich na medzinárodnú úroveň sú napr.:

  • Pre B2C oblasť: komunikácia, e-commerce, internetové služby, smart home, reklama, média a mediálny obsah, platobné transakcie, cloud riešenia, energie, e-health, automotive
  • Pre B2B oblasť: M2M (machine to machine), mobile enterprise, služby a nástroje pre spoluprácu, analytika dát, bezpečnosť

Podpora skvelých nápadov

Financovanie, spolupráca, poradenstvo a prístup k firemným aktívam Deutsche Telekomu – to sú piliere, ktoré ponúka hub:raum Krakov pre najlepšie projekty z regiónu strednej a východnej Európy. Inkubátor poskytne startupperom od 10 000 € do 30 000 € vo fáze financovania (bez podielu na kapitáli) a 30 000 € do 50 000 v počiatočnej fáze výmenou za 10 až 30 percent podielu v spoločnosti. Okrem peňazí si startup môže zvoliť jedného z mentorov, ktorí sa stane ich partnerom a bude podporovať tím po celú dobu realizácie projektu. Inkubátor spolupracuje so skupinou vysoko kvalifikovaných a skúsených podnikateľov. Okrem toho hub:raum Krakov dáva možnosť využiť možnosti Deutsche Telekomu, vrátane natívnej inštalácie na smartfóny, marketingových kampaní alebo spájania s ponukami Telekomu.

O hub:Raum Krakov

hub:Raum Krakov je startup inkubátor vytvorený skupinou Deutsche Telekom v apríli 2013. Zameriava sa na podporu inovatívnych firiem zo strednej a východnej Európy prostredníctvom prepájania tímov, vízií a skúseností s korporátnou silou popredných svetových telekomunikačných spoločností. Je to dosiahnuté tým, že ponúka komplexný balík počiatočného financovania, spolupráce, pracovného priestoru, školenia a prístupu k Deutsche Telekom aktívam.

O spoločnosti Slovak Telekom, a. s.

Slovak Telekom je najväčší slovenský multimediálny operátor s dlhoročnými skúsenosťami a zodpovedným prístupom k podnikaniu. Svoje produkty a služby ponúka pod značkou Telekom jednotlivcom, domácnostiam i firemným zákazníkom prostredníctvom pevnej i mobilnej telekomunikačnej siete. Na trh prináša medzinárodné poznatky, inovatívne riešenia a najnovšie technologické trendy.

Slovak Telekom je súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group. Jej majoritným akcionárom je spoločnosť Deutsche Telekom AG s 51 % podielom akcií. Slovenská republika zastúpená Ministerstvom hospodárstva Slovenskej republiky vlastní 34 % akcií a Fond národného majetku Slovenskej republiky 15 % akcií.

Tomáš Palovský

 

Zdroj: Slovak Telekom
Zdroj foto hore: fcb Hubraum Berlin

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne