5.1 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

Počet návštevníkov webových stránok zapojených do výskumu AIMmonitor prekročil v septembri 4 milióny

Najčítanejšie

Webové stránky zapojené do výskumu AIMmonitor navštívilo v septembri rekordných 4 milióny užívateľov. Zo Slovenska ich pochádzalo viac ako 3 milióny a zo zahraničia milión. Oproti augustu možno teda zaznamenať nárast o viac ako 37 tisíc užívateľov. Rástol tiež počet zobrazení stránok, ktorý dosiahol hodnotu 1,77 miliardy, z toho 1,56 miliardy od užívateľov zo Slovenska.

Na Slovensku rástla v septembri väčšina ukazovateľov návštevnosti internetu. Najväčší rast zaznamenal počet internetových užívateľov, navštevujúcich webové stránky zapojené do výskumu z mobilných telefónov a tabletov a to o 23 tisíc užívateľov. Na weboch meraných AIMmonitorom bolo vykonaných v septembri viac ako 480 miliárd zobrazení stránok z mobilných zariadení.

Tab.1. Agregované ukazovatele webov zapojených do výskumu AIMmonitor – medzimesačné porovnanie výsledkov
tabulka AIMmonitor september 2013

*Reálni užívatelia zo Slovenska –  počet užívateľov internetu zo Slovenska, ktorí navštívili aspoň jeden z webov zapojených do výskumu AIMmonitor v priebehu daného mesiaca.

Zdroj: AIMmonitor – IAB Slovakia, Gemius & Mediaresearch, august a september 2013.

Najvyššiu návštevnosť zaznamenala v septembri kategória „Spravodajstvo“, ktorú navštívilo takmer 2,3 milióna užívateľov; za ňou nasledovali kategórie „Služby, mapy a cestovné poriadky“ (2,1 milióna RU) a „Portálové homepage“ (1,84 milióna RU). Najviac zobrazení stránok vykonali užívatelia na zoznamovacích serveroch (takmer 462 miliónov); na nich tiež strávili najviac času (viac ako štyri a pol hodiny na užívateľa).

Z mobilných zariadení navštevovali užívatelia najčastejšie „Služby, mapy a cestovné poriadky“ a „Spravodajstvo“ (obe kategórie zaznamenali viac ako 400 tisíc RU). Avšak najväčší počet zobrazení stránok vykonali užívatelia na už spomínaných zoznamovacích serveroch. U tejto kategórie webových stránok je zaujímavé, že viac ako polovica zobrazení pochádza z mobilných telefónov a tabletov.

 

 Zdroj: IAB Slovakia

Zdroj ilustračnej fotografie: masmediálne.info

Ďalšie články

Aktuálne