11.6 C
Bratislava
štvrtok, 18. apríla 2024

Novembrové turné swingového orchestra FATS JAZZ BAND – od 10.-19.11.

Najčítanejšie

V novembri vyráža swingová formácia FATS JAZZ BAND na ďalšiu časť svojho turné po Slovensku so svojim debutovým albumom ‚…In Fats Waller’s Rhythm’. Fats Jazz Band odohrá ďalšie 4 koncerty v mestách Žiar nad Hronom, Levice, Humenné a Michalovce.

Nechajte sa týmto jedinečným swingovým bandom preniesť do sveta noblesy, elegancie, búrlivých večierkov, dám v rukavičkách a šarmantných džentlmenov v smokingoch. Do doby, z ktorej hudby je aj napriek vtedajšej hospodárskej kríze cítiť túžbu po živote a je v nej zakódovaný pocit eufórie šťastia a ľahkosti bytia.

[youtube]http://youtu.be/NyrSlcIeO4s[/youtube]

 

10.11.2013 Žiar nad Hronom – Divadelná sála MsKC

koncert o 17:00 hod.

UNIKÁTNY KONCERT! Vráťte sa s nami v čase do dôb, ktorá patrila dámam a džentlmenom. Na koncerte Vám swingová a hot džezová kapela Fats Jazz Band predstaví najlepšie horúce kusy zo svojho repertoáru, ktoré nikoho z Vás nenechajú chladným.

FATS JAZZ BAND - obr.7

17.11.2013 Levice – Synagóga

koncert o 18:00 hod.

Špeciálny koncert v rytme hot džezu a swingu minulého storočia sme pre Vás pripravili v Synagóge mesta Levice. Fats Jazz Band Vám naživo v originálnych aranžmánch a na pôvodné nástroje zahrá originálne diela džezových umelcov ako Fats Waller, Louis Armstrong, Billie Holiday, Tommy Dorsey či Ella Fitzgerald. To všetko Vás prenesie do doby dávnominulej, ktorej sentiment Vás zahreje pred nadchádzajúcim zimným časom.

18.11.2013 Humenné – Divadelná sála domu kultúry Humennné

koncert o 18:00 hod.

V rámci 42. Jesenného koncertného cyklu Vám okrem pódia renomovaných klasických koncertných umelcov predstavíme aj mladú generáciu špičkových slovenských hudobníkov, ktorých láskou sa stal starý džez a swing. V ich podaní si vypočujete ranný džez obdobia rokov 20-tych až po boogie-woogie rokov 40-tych minulého storočia tak, ako sa hrávali v americkom New Orleanse či v New Yorku, ale aj niekoľko skladieb zo slovenskej proviniencie, ktorých najznámejším interpretom bol František Krištof Veselý.

19.11.2013 Michalovce – Veľká sála MsKS

koncert o 18:00 hod.

V podaní kapely Fats Jazz Band sa prenesieme do obdobia ranného swingu v Amerike, ktoré je označované ako „Zlatá éra“, pretože sa vyznačovala obrovským rozmachom vedy a technológie ale najmä filmového a zábavného priemyslu. Do obdobia, kedy doby, kedy Francis Scott Fitzgerald písal svojho Veľkého Gatsbyho a kedy napriek krachu na burze v roku 1929, veľkému percentu nezamestnaných, ťažkým životným podmienkam a veľkému počtu prisťahovalcov z Európy, sa Amerika vedela radovať. Všetky tieto aspekty vplývali aj na hudbu, prostredníctvom ktorej chceli ľudia zabudnúť na svoje starosti. Preto je v nej akosi zakódovaný pocit eufórie šťastia a ľahkosti bytia.

FATS JAZZ BAND - obr.2

FATS JAZZ BAND je 9 členný orchester s virtuóznym klaviristom, vynikajúcimi inštrumentálnymi sólistami a dvomi šarmantnými spevákmi. Ako jediná slovenská kapela hrá originálny swing medzivojnového obdobia v pôvodných aranžmánoch. Počas swingových večerov znejú naživo originálne diela džezových umelcov ako Fats Waller, Louis Armstrong, Billie Holiday, Teddy Wilson, Tommy Dorsey, Ella Fitzgerald, Lester Young a mnoho ďalších. Fats Jazz Band hrá na originálnych hudobných nástrojoch z 30-tych a 40-tych rokov minulého storočia, čo dodáva bandu nezameniteľný podmanivý zvuk.

Členovia Fats Jazz Band-u sú vynikajúci slovenskí hudobníci a speváci, ktorí pôsobia v popredných orchestroch a big bandoch ako Slovenská filharmónia, Gustav Brom Big Band, Matúš Jakabčic Big Band, Bratislava Hot Serenaders, CZ-SK Big Band či Orchester Slovenského národného divadla.

Ladislav Fančovič: klavír, alt-sax., bandleader       Michal Matejka: gitara

Ľubomír Kamenský: trúbka, kornet                           Patrik Fičor: bicie

Branislav Belorid: pozauna                                               Pavol Kušík: kontrabas

Branislav Dugovič: klarinet, tenor-saxofón              Jana Dekánková, Matúš Uhliarik: spev

 

Zdroj: J.D.
Autor fotografií: Michal Maroš (elvis fledermaus photography)
Na titulkovej fotografii je speváčka Jana Dekánková

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne