16.3 C
Bratislava
štvrtok, 28. marca 2024

V Starom Meste je prvý bratislavský psí park

Najčítanejšie

V mestskej časti Bratislava-Staré Mesto je otvorený psí park pre verejnosť. Ide o vôbec prvý takýto areál nielen na území mestskej časti, ale v rámci celej Bratislavy. Už existujúci psí výbeh na Poľnej ulici mestská časť oplotila a pribudli tu agility prekážky.

Projekt psieho parku pripravila mestská časť Bratislava-Staré Mesto v spolupráci so spoločnosťou Royal Canin, podporila ho aukčná spoločnosť SOGA.  

Tunel, hojdačka, slalom či kruh na skákanie – spolu osem prvkov pribudlo na ploche už existujúceho psieho výbehu na Poľnej ulici. Areál je oplotený, mestská časť tak chce kontrolovaným výbehom prispieť aj k vyššej bezpečnosti a čistote.  

Agility ihrisko bude slúžiť aj ako prevencia voči agresívnemu správaniu zvierat. K tomu často dochádza, ak nemá pes dostatok aktivít a nových podnetov. Mestská časť plánuje v spolupráci s partnerom v psom parku usporadúvať osvetové akcie zamerané nielen na výchovu psov, ale aj na výchovu majiteľov, workshopy či iné zaujímavé podujatia.  

psi park1

Aktívny pohyb je pre psov všetkých veľkostí rovnako dôležitý ako aj výber správneho krmiva. A z tohto dôvodu bolo pre Royal Canin podporenie projektu psieho parku s agility prvkami úplne prirodzené, povedala marketingová manažérka Royal Canin Tereza Valentová.  

Agility prvky sú určené pre všetkých psov rôznych veľkostí a plemien, keďže pri ich prekonávaní ide predovšetkým o radosť z pohybu, z hry a o posilňovanie vzájomného vzťahu medzi psom a pánom. Zároveň je to šport, ktorý prospieva fyzickej kondícii psa i psovoda.  

Agility prvky ako aj ich osadenie hradil partner projektu – spoločnosť Royal Canin, oplotenie areálu zasponzorovala aukčná spoločnosť SOGA.  

Alexandra Obuchova


Zdroj: Miestny úrad MČ Bratislava – Staré Mesto

Ďalšie články

Aktuálne