5.1 C
Bratislava
utorok, 23. apríla 2024

Mikulášske čaro v Bratislavskom Bábkovom Divadle – 29.11.

Najčítanejšie

Šiesty december je za dverami a Mikuláš si ešte stále nevybral svojich pomocníkov. Z neba a pekla vyslali dvoch najlepších uchádzačov: Čerta a Anjela.

Mikuláš však nie a nie prísť a navyše sa začnú diať veľmi čudné veci. Čert a Anjel sa ako mihnutím čarovného prútika ocitajú v inom čase a priestore. A tak v priebehu jedného večera môžu spoznať nielen jedného, ale rovno štyroch Mikulášov! Každého v inom čase a v inom kúte sveta…

Bratislavské bábkové divadlo  uvedie koncom novembra obnovenú premiéru vianočnej hry Mikulášske čaro v naštudovaní Dušana Štaudera (pôvodné naštudovanie Matúš Oľha), v ktorom sa vám predstavia i nové mladé tváre Bratislavského bábkového divadla: Simon Fico a Adelka Mojžišová. Inscenácia poteší najmä najmladších divákov a nezaobíde sa bez tradičného rozdávania darčekov.

Mikulášske čaro je magické predstavenie plné piesní, ktoré zoznamuje deti s troma mikulášskymi legendami. Spolu s čertom a anjelom sa prenesú do starobylej Byzancie, aby spoznali prvého Mikuláša – Nikolaja, na Sibír, kde má domov Dedo Mráz a do Ameriky, rodiska prívetivého hračkára Santa Clausa. Na záver sa dočkajú Mikuláša, akého poznáme tu, na Slovensku. To všetko pripravil práve On, aby ukázal nielen anjelovi a čertovi, ale aj deťom, v čom spočíva mikulášske čaro…

Srdečne Vás všetkých pozývame!

Mikulas-Bratislavske babkove divadlo-obr.1.JPG

Tvorivý tím 

Dramaturgia: Katarína Jánošová

Scéna, bábky, kostým: Jaroslav Valek

Hudba: Pavol Janíček

Réžia: Dušan Štauder

Mikulas-Bratislavske babkove divadlo-obr.2.JPG

Obsadenie:

Adela Mojžišová (Anjel)

Simon Fico (Čert)

Lucia Arendášová (Snehulienka, Dievčina, Pani „Santa Clausová“)

Juraj Adamík (Nikolaj, Dedo Mráz, Santa Claus, Mikuláš)

 

Zdroj: Bratislavské bábkové divadlo

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne