5.1 C
Bratislava
utorok, 23. apríla 2024

IAB Slovakia: Je videospot správne riešenie pre budovanie znalosti on-line reklamy?

Najčítanejšie

Pri vyhodnocovaní kampane môžeme, okrem iného, skúmať aj účinok jednotlivých formátov reklamy, vďaka štúdii Webtrack Cookie od MEC.

Rôzne internetové formáty reklamy sa môžu diametrálne odlišovať svojou cenou alebo účinnosťou.

V rámci kampane Veľké knižné venovanie, sme porovnali dva prémiové formáty, ktoré sú cenovo takmer na rovnakej úrovni. Prvým je preroll spot, ktorý bežal s rôznymi onlinenovými videami a môžeme ho označiť za jednoznačne najúčinnejší formát celej kampane. Druhým formátom je toplayer, ktorý napriek rovnakej cene až fungoval o niečo menej.

IAB Slovakia - Velke knizne venovanie - graf - toplayer, perollspot

Na druhej strane môžeme vidieť aj to, že drahé formáty, môžu byť rovnako účinné, ako je to v našom prípade pri screene a brandingu. Pri kampani Veľké knižné venovanie sa nevyužil celkom potenciál brandingu, priestor po bokoch zostal prázdny. Je možné, že ak by sme mu venovali viac pozornosti a zaplnili aj tieto plochy, bol by ešte viac účinnejší.

Pri tvorbe kreatívy pre internetovú kampaň, netreba byť príliš kozervatívny, je vhodné prispôsobovať kampaň rôznym formátom, aby sme využili ich celkový potenciál.

Celú prezentáciu s výsledkami merania si môžete pozrieť tu: IAB Slovakia – Online awareness VKV

Mia Čopíková, výkonná riaditeľka IAB Slovakia

Zdroj: IAB Slovakia

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne