11.3 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Trnava: Netradičný Vianočný koncert Zuzany Grejtákovej – 19.12.

Najčítanejšie

Pozývame vás na Vianočný koncert Zuzany Grejtákovej a jej hostí, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 19. decembra 2013 o 19:00 hod. v Malej synagóge v Trnave.

Na koncerte spolu so sólistkou, hobojistkou Zuzanou Grejtákovou vystúpia klaviristka Petra Timková, kontrabasistka Martina Timková, sopranistka Valéria Kašperová a špeciálnym hosťom bude slovenský hudobník, multiinštrumentalista a producent Laco Lučenič. 

[youtube]http://youtu.be/-pNWTU9h-5M[/youtube]

 

Zuzana Grejtakova-obr.2Zuzana Grejtáková DiS.art (24) sa po úspešnom absolvovaní štúdia hry na zobcovej flaute na ZUŠ Márie Hemerkovej v Košiciach rozhodla pokračovať v štúdiu hudby v odbore hry na hoboji na Konzervatóriu v Košiciach, ktoré ukončila absolutóriom v roku 2010. Štúdium absolvovala v triede profesora Mgr. Štefana Sklenku, ktorý patrí medzi významných pedagógov výučby hoboja na Slovensku.

Zuzana Grejtáková pochádza z hudobníckej rodiny, je vnučkou dlhoročného koncertného majstra Štátnej filharmónie Košice, významného slovenského huslistu Karola Petrócziho. Počas štúdia hry na zobcovej flaute sa úspešne zúčastňovala súťaží lokálneho ale aj celoslovenského charakteru. Ako hobojistka koncertovala do roku 2011 predovšetkým na východnom Slovensku. Na koncertoch „Zimná harmónia“, „Vianočný koncert v Letohrádku Dardanely“ a v rámci projektu „Arie Antiche“, kde korepetítorkou bola Júlia Grejtáková, vystupovala ako sólistka a rovnako ako sprievodný nástroj vokalistov (Igor Kucer, tenor, Lucia Knoteková, soprán, Katarina Kovanzi, mezzosoprán, či Marián Lukáč, barytón). Z. Grejtáková bola do júna 2011 pedagogičkou na Cirkevnej základnej umeleckej škole sv. Mikuláša v Prešove.

Od júla 2011 žije v Trnave. V lete a na jeseň 2011 krátkodobo spolupracovala so slovenským hudobníkom Lacom Lučeničom na jeho koncertoch v Štúrove a v Trnave. „Vianočný koncert pre Trnavu“, ktorý bol realizovaný spolu s Trnavským kvartetom bol jej prvým sólovým koncertom na Slovensku kde odzneli skladby J. C. Naudota, G. Ph. Telemanna, či známa melódia z filmu Misia Gabriel’s oboe E. Morriconeho.

Od marca 2012 vedie v Trnave projekt súkromného vyučovania hudby pod názvom STUDIO ADAGIO | Cesta k hudbe. V júni 2012 vystúpila ako sólistka Trnavského kvarteta v rámci projektu Noc kostolov so skladbami pre zobcovú flautu autorov obdobia baroka. 7. augusta 2012 odohrala úvodný koncert XIII. ročníka medzinárodného festivalu Organové dni v Piešťanoch, na ktorom spolupracovala s renomovaným slovenským organistom Stanislavom Šurinom. Na tomto koncerte interpretovala skladby baroka a klasicizmu. 11. septembra 2012 v Zrkadlovej sieni Divadla J. Palárika v Trnave vystúpila ako sólistka Trnavského kvarteta na koncerte s názvom POCTA HAYDNOVI, kde zazneli zaranžované skladby pre hoboj a sláčikové kvarteto.

4. októbra 2012 bola hosťom fenomenálneho českého hudobníka Jířího Stivína na jeho koncerte v Trnave, kde spolu zahrali skladbu G. Ph. Telemanna. Audiovizuálny záznam z vystúpenia nájdete v sekcii Video. 18. novembra 2012 odohrala v Cíferi pri Trnave v spolupráci s Trnavským kvartetom reprízu projektu POCTA HAYDNOVI na koncerte v rámci 15. ročníka jesenného cyklu koncertov.

V roku 2013 realizovala a pripravuje viacero koncertov. 12. apríla 2013 v spolupráci s huslistkou a umeleckou vedúcou Trnavského kvarteta Katarínou Zacharovou uviedla premiérovo experimentálny projekt DUETÁ, 21. apríla 2013 vystúpila v rámci koncertu Jarný komorný koncert v Zrkadlovej sále Divadla Jána Palárika v Trnave. V júni zrealizovala premiéru projektu ADAGIO | Hudba v tempe 66 – 76 BPM“ v spolupráci s klaviristom Milošom Bihárym a uviedla tiež “Letný komorný koncert na hrade”.

9. júla 2013 vystúpila v rámci komorného tria na 58. Piešťanskom festivale, 7. septembra 2013 s úspechom uviedla projekt “Baroková noc na hrade” (Hrad Červený kameň) a 21. septembra 2013 vystúpila v rámci 20. ročníka Trnavských dní 2013 v Divadle Jána Palárika v Trnave.

Podrobné informácie o vianočnom koncerte, ktorý sa uskutoční 19. decembra v Malej synagóge v Trnave, o jeho dramaturgii, partneroch môžete nájsť > TU
 Zuzana Grejtakova-plagat na koncert

Autor fotografií a producent koncertu: Antonios Vlachou, AVart

Zdroj: Branding Slovakia Consultancy
Zuzana Grejtáková

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne