6.4 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Televízia JOJ odštartuje Nový rok s novým seriálom – KLAN

Najčítanejšie

Už od 2. januára 2014 prinesie televízia JOJ pre svojich divákov denný rodinný seriál KLAN – V DOBROM AJ V ZLOM. Ak by ste si radi vychutnali blížiaci sa večer v rodinnej pohode, stačí, ak si denne o 18:00 zapnete JOJku a ich tri televízne rodiny vás naň príjemne naladia. Hodákovci, Matošovci a Jedľovskí…

Seriál KLAN – V DOBROM AJ V ZLOM je voľným pokračovaním seriálu Klan, ktorý sa na obrazovke TV JOJ objavil na jeseň 2013 a prešiel redizajnom založeným na prieskume. Seriál bol upravený tak, aby viac vyhovoval potrebám slovenského diváka, zameriava sa na slovenské prostredie a prinášame ho v bližšej a zrozumiteľnejšej podobe. Tvorcovia tak pripravili moderný televízny titul, ktorý v sebe skrýva nielen romantiku, ale aj detektívnu zápletku a neuveriteľne pútavo rozohráva osudy hlavných hrdinov.

Nečakaná láska dvoch mladých ľudí spája dve rodiny, ktoré doteraz k sebe nemali veľmi blízko. Inéz Matošová (Kristína Svarinská) a Marek Hodák (Patrik Vyskočil) /na fotografii hore/ sa napriek nevôli svojich rodín chcú vziať. Svadbu však preruší nečaká udalosť – nevestu unesú a neznámi únoscovia pýtajú vysoké výkupné. Obidve rodiny zúfalo pátrajú po objednávateľovi únosu a vyslobodenie Inéz je veľmi dramatické. Brat Inéz, Šimon Matoš (Juraj Ďuriš), sa zbližuje s novinárkou Annou (Marta Maťová), ktorá v minulosti zviedla jeho otca a stále ho provokuje. V príbehu sa zbližuje aj ďalšia dvojica – mladší súrodenci mladomanželov, Sára Matošová (Dorota Sámelová) a Jakub Hodák (Michal Nemtuda)… Rodina Jedľovských – Adriana (Zuzana Mauréry) a Edo (Juraj Rašla) na rozdiel od týchto dvoch rodín riešia úplne iné problémy. Problémy, ktoré sa týkajú skoro každej bežnej slovenskej domácnosti – peniaze a deti. O svoje vysnívané šťastie však musia začať všetci bojovať.

Hrajú: Kristína Svarinská, Patrik Vyskočil, Zuzana Mauréry, Juraj Ďuriš, Dana Košická, Dagmar Bruckmayerová, Juraj Rašla, Ľubo Paulovič, Boris Farkaš, Michal Nemtuda, Dagmar Sanitrová, Ján Dobrík, Dušan Tarageľ, Libuša Trutzová, Marta Maťová, Dorota Sámelová a ďalší….

Réžia: Roman Fábian, Lukáš Hanulák, Vlado Fischer

 Postavy a obsadenie:

TV JOJ-serial KLAN-obr.1 (2)

RODINA HODÁKOVCOV:

Štefan Hodák – ĽUBOMÍR PAULOVIČ

  • manžel Márii Hodákovej, otec Mareka a Jakuba.

Štefan je typ muža, ktorý vždy dostane to, čo chce a nezastaví sa pred ničím.  Je vášnivý, autoritatívny a miluje svoju rodinu. Vyrastal v skromných podmienkach na dedine, ale vďaka svojej tvrdej povahe sa stal jedným z najbohatších a najobávanejších ľudí v Bratislave.  Jeho štýl podnikania nie je práve najčistejší, ale nikdy mu nič nedokázali.  Na verejnosti rád vystupuje ako čestný muž a poctivý občan. Rodina je u ňho na prvom mieste. Štefan by rád prenechal svoje impérium  staršiemu synovi Marekovi, ktorého považuje za svojho nástupcu. Ten však odmieta pokračovať v otcových špinavých obchodoch a chce žiť svoj vlastný život.  Štefan sa však nevzdáva. Navonok sľúbi Marekovi, že sa mu nebude miešať do života, no v skutočnosti už rozohrá nebezpečnú hru,  aby svojho syna dostal opäť pod svoju kontrolu. 

Marek Hodák – PATRIK VYSKOČIL

  • syn Štefana a Márii Hodákovcov, brat Jakuba

Marek je starší syn Štefana a Márii Hodákovcov.  Je to sympatický, inteligentný a rozhodný mladý muž. Má pevné zásady a je pripravený chrániť ľudí, na ktorých mu záleží.   Jeho mladosť bola dosť búrlivá, ale potom sa upokojil a úspešne vyštudoval ekonómiu. Po otcovi zdedil inteligenciu a zmysel pre obchod a po matke citlivosť.        S otcom má komplikovaný vzťah. Hoci ho má rád, nesúhlasí s jeho štýlom podnikania a odmieta prevziať otcove firmy.  Aj keď preňho istý čas pracoval,  nevie všetko o temných stránkach jeho obchodov.  Marekov život zmení sa zmení, keď stretne svoju veľkú lásku Inez. Vďaka nej pochopí, že chce ísť svojou vlastnou cestou. To ale ešte netuší, že dostať sa spod otcovho vplyvu nebude také jednoduché. 

Jakub Hodák – MICHAL NEMTUDA

  • syn Štefana a Márii Hodákovcov, brat Mareka

Jakub je mladší syn Štefana a Márii Hodákovcov. Je pravý opak svojho staršieho brata. Zatiaľ čo Marek je považovaný za otcovho nástupcu, Jakub je čierna ovca rodiny.  Je nezodpovedný a rád sa zabáva. Nemá príliš veľkú inteligenciu, čo úspešne vyvažuje svojou aroganciou.  Pre otca je Jakub veľké sklamanie, čo mu dáva patrične najavo.  Jakub trpí tým, že sa celý život porovnáva s Marekom, aj keď svojho staršieho brata má veľmi rád. Chce otcovi dokázať, že je lepší, ako si o ňom myslí.  Štefan mu dá na starosť bar a Jakub to berie ako príležitosť  presvedčiť otca o svojich schopnostiach.  Pred otcom chráni Jakuba jeho mama, ktorej Štefan vyčíta, že ho rozmaznala.  Čo sa týka žien, Jakub si s nimi rád užíva ,  ale vážnu známosť ešte nemal. Zamiluje sa do Inezinej sestry Sáry, ale ich vzťah sa nebude vyvíjať tak, ako si predstavoval.  Sára bude trvať na tom, aby sa zmenil, ale Jakub nevie, či to dokáže.

Mária Hodáková – DAGMAR SANITROVÁ

  • manželka Štefana Hodáka, matka Jakuba a Mareka

Mária je dávna Štefanova láska z vidieka, vydala sa zaňho veľmi mladá a celý svoj život obetovala rodine. Je zhovorčivá,  dobrosrdečná, aj keď trocha naivná. Do Štefanovho podnikania sa nemieša  a venuje sa domácnosti.  Zmyslom jej života bola výchova synov a teraz sa už nevie sa dočkať vnúčat.  Niekedy sa cíti osamelá a chcela by si so Štefanom vyjsť  niekam von, ale Štefan na ňu nemá čas. Mária miluje oboch synov, aj keď toho mladšieho rozmaznala. Je rada, že Marek po nej zdedil citlivosť a dobré srdce. Pri Jakubovi dúfa, že už konečne dospeje a dostane rozum. Keď sa Marek zoznámi Inez, má z toho úprimnú radosť a teší sa, že sa jej konečne splní sen o vnúčati.

Nina Hodáková – DAGMAR BRUCKMAYEROVÁ

  • sestra Štefana Hodáka

Nina je kópiou svojho brata v sukni. Je energická, inteligentná a nemá morálne zábrany.   Je Štefanova pravá ruka  v jeho podnikaní. Spoločne vybudovali rodinné impérium.  Štefan sa s ňou radí o každom kroku a spoločne plánujú stratégiu, ako dostať Mareka naspäť do rodinného biznisu.  Nina  sa nikdy nevydala a preto berie Štefanových synov ako svojich vlastných.  Z Márie ako bratovej nevesty nie je nadšená, lebo je presvedčená, že Štefan by si zaslúžil niekoho lepšieho. Musí ju síce rešpektovať, ale občas si neodpustí ironickú poznámku na jej adresu. Nina skrýva temné tajomstvo z minulosti, o ktorom vie iba Štefan a ktoré sa časom dostane na povrch.

TV JOJ-serial KLAN-obr.2

 

RODINA MATOŠOVCOV:

Zuzana Matošová – DANA KOŠICKÁ

  • manželka Milana Matoša, matka Inez, Sáry a Šimona

Zuzana pochádza z právnickej rodiny, ktorá žije v   Bratislave.  Je úspešná právnička, so smyslom pre spravodlivosť. Svojej práci je oddaná, niekedy na úkor svojej rodiny.  Je zodpovedná, ale veci berie až príliš vážne.  S manželom sa zoznámila počas vysokej školy, on bol študent architektúry, ona študentkou práv.  Pred časom odhalila Zuzana Milanovu neveru, aj keď meno milenky nepozná. Milan síce tvrdí, že pomer  ukončil, ale ich manželstvo sa ocitlo v kríze.  Zuzana nevie, či môže svojmu mužovi  ďalej veriť.  Svoje tri deti Zuzana miluje, ale je pre nich z rodičov tá prísnejšia. Najmä najmladšia Sára protestuje proti jej autorite. Zuzana nie je nadšená, že si Inez vybrala za partnera práve Mareka Hodáka.  Má obavy z rodiny, ktorá má kriminálne pozadie. Voľbu svojej dcéry musí  akceptovať, ale s Hodákovcami sa nechce stýkať. To ešte netuší, že dramatické okolnosti spoja tieto dve rodiny viac, ako  predpokladala.

Milan Matoš   – BORIS FARKAŠ 

  • manžel Zuzany Matošovej, otec Inez, Sáry a Šimona

Milan je  šarmantný muž, ktorý si rád užíva život. Nemá pevnú vôľu a   je tak trochu slaboch.  Vyštudoval architektúru, ale nikdy sa jej nevenoval, po škole začal pracovať v cestovnom ruchu. Jeho najväčšou slabosťou sú ženy. V mladosti bol známym sukničkárom  a mnohých prekvapil tým, že sa oženil a usadil. Milan ako otec nebol dôsledný, svojim deťom dovolil to, čo im Zuzana zakazovala. Podarilo sa mu rozmaznať najmä najmladšiu dcéru Sáru. Milan svoju ženu miluje, ale  pred časom ho zviedla priateľka jeho dcéry Inez  – Anna.   Zuzana prišla na to, že ju Milan podvádza, ale netuší s kým. Milan si uvedomí svoju chybu a chce zachrániť svoje manželstvo. Rozhodne sa  získať si späť Zuzaninu dôveru, aj keď vie, že to bude dlhá a ťažká cesta.

Inez Matošová – KRISTÍNA SVARINSKÁ

  • dcéra Zuzany a Milana Matošovcov, sestra Sáry a Šimona

Inez je veselé, optimistické a životaschopné dievča.   Práve skončila školu, vyštudovala dizajn, ale ešte nezačala pracovať.   S rodičmi má dobrý vzťah, k otcovi má bližšie, na druhej strane chápe aj mamu.  Je prostredná spomedzi súrodencov a  preto má schopnosť diplomaticky riešiť konflikty. Svojho staršieho brata rešpektuje, mladšiu sestru sa snaží usmerňovať. Pred stretnutím s Marekom bola bezstarostným dievčaťom, ktoré nemalo problémy.  Po tom, čo sa dostane do rodiny Hodákovcov,  sa jej pohodový život skončí.  Inez sa rozhodne ignorovať Zuzanine varovania pred temnými stránkami Marekovej rodiny.  Úprimne miluje Mareka a vie, že on taký nie je.   Inez sa stane obeťou dramatických udalostí, ktoré ju donútia definitívne dospieť.

Šimon Matoš  – JURAJ ĎURIŠ

  • syn Zuzany a Milana Matošovcov, brat Inez a Sáry

Šimon je najstarší syn Matošovcov a je Zuzaninou pýchou. Pokračuje v rodinnej tradícii , aj on vyštudoval právo. Buduje si veľmi úspešnú kariéru prokurátora.  Zuzana je naňho právom hrdá, zdedil jej zmysel pre spravodlivosť a bojovnosť.  Rovnako ako jeho mama berie veci niekedy až príliš vážne.  S otcom sa navzájom rešpektujú, aj keď si veľmi nerozumejú. Má dobrý vzťah so sestrami, hoci Sáru považuje za puberťáčku, ktorá ešte nedospela. Šimon je introvert a nemal veľa vzťahov so ženami. Jeho tajnou láskou je jeho priateľka z detstva, Anna. Nevie o tom, že Anna sa stretáva tajne s jeho otcom.    Šimonovým hlavným nepriateľom je Štefan Hodák, ktorého chce dostať za mreže. Situáciu mu komplikuje Inez, ktorá sa chce vydať za Mareka a stať sa súčasťou ich rodiny. Šimon stojí pred najvážnejším rozhodnutím svojho života.  Chce, aby vyhrala spravodlivosť, ale nechce ublížiť svojej sestre.

Sára Matošová  – DOROTA SÁMELOVÁ

  • dcéra Zuzany a Milana Matošovcov, sestra Šimona a Inez  

Sára je najmladšia z rodiny Matošovcov. Po otcovi  zdedila chuť zabávať sa a užívať si život.  Je typická tínedžerka,  skončila strednú školu, bola rok v Amerike. Po návrate odmieta študovať na vysokej škole a chce sa venovať svojej obľúbenej činnosti – dídžejstvu.   Tento fakt ťažko prijíma najmä jej mama. Sára je najväčší rebel spomedzi detí a Zuzana si dáva za vinu, že jej výchovu nezvládli.  Zuzana chce od Sáry, aby bola zodpovednejšia, Sáre naopak  vadí, že ju mama na každom kroku kontroluje. Sára rešpektuje brata a má veľmi blízky vzťah k Inez.  Má rada Mareka, ale jeho brata Jakuba, ktorému sa páči, zo začiatku ingnoruje. Ich vzťah s Jakubom nebude jednoduchý a  Sára sa viackrát sklame, kým príde na to, čo vlastne v živote chce.

TV JOJ-serial KLAN-obr.4

 

RODINA JEDĽOVSKÝCH:

Adriana Jedľovská – ZUZANA MAURÉRY

  • manželka Eda Jedľovského, matka Tonyho a Niky.

Adriana je energická, veselá a optimistická žena.  So svojím mužom sa zoznámila na strednej škole. Vydala sa a mala deti dosť mladá, ale neľutuje to.   Adriana má prenajatý zelovoc, kde predáva, ale jej snom je mať vlastný obchod a väčší byt.  V manželstve je tá  praktickejšia a zodpovednejšia. Síce nemajú veľa peňazí, ale snažia sa dať deťom to najlepšie. Vďaka Edovi stráca Adriana často nervy, ale napriek tomu ho má stále rada.  Verí, že Edo konečne dostane rozum a prestane byť naivný . Miluje svoje deti, ale narozdiel od Eda, je na ne prísna. Podporuje ich talent, aj keď nechce, aby mali zbytočne veľké očakávania. Chce ich uchrániť pred sklamaním.   So  svojim svokrom, s ktorým bývajú, vychádza veľmi dobre.  Juraj stojí vždy na Adrianinej strane  a podporuje ju.  Do Adrianinho zelovocu chodí nakupovať Zuzana, aj Mária a tak má Adriana vždy pikošky z prvej ruky.

Edo Jedľovský  – JURAJ RAŠLA

  • manžel Adriany Jedľovskej, otec Tonyho a Niky.

Edo je sympatický chlapík, ktorý sa občas namočí do problémov. Zatiaľ čo Adriana sa drží pri zemi, on lieta v oblakoch. Vyrastal bez mamy, len s otcom, v skromných pomeroch.  Vďaka svojej dôverčivosti a naivite sa Edo   dostáva do ťažkostí, čo vytáča najmä jeho ženu Adrianu. Nakoniec mu ale Adriana vždy odpustí, lebo Edo je dobrák a nemôže sa naňho dlho hnevať.  Ich manželstvo je plné lásky a pozitívnej energie. K deťom sa správa Edo viac ako kamarát než ako otec, čo mu Adriana často vyčíta. S otcom Edo vychádza dobre, aj keď sa niekedy hnevá, že dá za pravdu jeho žene.  Edo  si nevie nájsť zamestnanie, až kým nedostane príležitosť robiť čašníka v bare Hodákovcov. Čoskoro sa však objavia prvé problémy.. 

Juraj Jedľovský – DUŠAN TARAGEĽ

  • otec Eda

Juraj je vdovec, manželka mu umrela ešte ako mladá a on sám musel vychovať svojho syna Eda.  Keďže nemali peniaze, nemohol ho poslať na vysokú školu, čo ho doteraz mrzí.  Býva spolu so synom a jeho rodinou. Juraj vie, že Edo je nepraktický idealista a je rád, že si našiel praktickú ženu, ktorá drží rodinnú kasu. Nemá problém dať Adriane za pravdu a postaviť sa proti svojmu synovi. Napriek svojmu veku je aktívny – pomáha Adriane v zelovoci, venuje sa vnúčatám a rád chodí na ryby. Často spomína na časy, keď sa plavil na lodi.

Tony Jedľovský  – EMIL ZVARÍK

  • syn Eda a Adriany Jedľovských, brat Niky

Tony je energický mladý chlapec, nádejný futbalista. Študuje na strednej škole.  Tréneri ho považujú za veľký talent a predpovedajú mu veľkú budúcnosť. Edo je presvedčený, že futbalový talent zdedil po ňom. Tony s otcom plánujú futbalovú kariéru, ale Adriana by chcela aby doštudoval. Kvôli tomu sa dostane Tony do konfliktu s mamou.  Svoju mladšiu sestru Niku berie Tony ako svojho spojenca a rozumejú si.   Tony ešte zatiaľ nechodil s dievčaťom,  ale všetko sa zmení, keď sa zraní na ihrisku a stretne svoju prvú veľkú lásku.

Nika Jedľovská – NINA GERGIEVA

  • dcéra Eda a Adriany Jedľovských, sestra Tonyho

Nika je šikovné a inteligentné dievča, na svoj vek až príliš vyspelé. Inteligenciu a praktičnosť zdedila po mame. Niekedy strká nos tam, kde nemá, ale Adriana ju vždy usmerní.  Nika je otcov miláčik a dobre vychádza aj so svojim veľkým bratom a dedkom. Má výtvarný talent a  všetok svoj čas venuje kresleniu návrhov šiat. Sníva o tom, že  si raz otvorí butik, kde bude predávať svoje výtvory. Zatiaľ jej ich šije Adriana, ktorá ju v tom podporuje. Pri plnení svoho sna však zažije Nika  aj  svoje prvé sklamanie, vďaka ktorému pochopí, že svet dospelých vždy nie je fér.

 

ĎALŠIE POSTAVY:

Anna – MARTA MAŤOVÁ

  • Inezina najlepšia priateľka

Anna sa pozná s Inez už od detstva. Spolu s Inez,  Šimonom  a  Miškom tvorili nerozlučnú štvorku. Okrem Mareka je to jediná osoba, na ktorú sa Inez spolieha. Anna   je krásna žena a je dosť inteligentná na to, aby to vedela využiť. Je ctižiadostivá a ambiciózna, vždy sleduje svoje vlastné ciele. Má manipulatívne sklony a neváha ich uplatniť aj pri svojich blízkych. Anna vyštudovala žurnalistiku a jej snom je byť moderátorkou v televízii. Momentálne pracuje v rozhlase,  ale to ju nenapĺňa. Anna je tajná milenka Milana, o ktorej nikto nevie. Je príčinou krízy ich manželstva. Keď sa Milan rozhodne ukončiť ich vzťah, Anna mu to nevie odpustiť.  Uvedomuje si, že jej na ňom záleží. Milanovi sa chce pomstiť  cez jeho syna Šimona, o ktorom vie, že ju tajne miluje a ktorého chce využiť. 

Tom – JÁN DOBRÍK

  • Marekov najlepší priateľ

Tom je veselý, pohotový mladý muž so zmyslom pre humor. Marek ho zamestnal ako prevádzkara v bare. Tom rieši problémy s nadhľadom a humorom.  Je zodpovedný a spoľahlivý. Stojí pri Marekovi v najťažších chvíľach a je pre ňho oporou. Narozdiel od svojho priateľa Lukyho stojí nohami pevne na zemi. Svojim priateľom pomáha riešiť problémy vo vzťahoch, ale on  na svoju pravú lásku stále čaká. 

Luky – TOMÁŠ POKORNÝ

  • Tomov priateľ

Luky je Tomov priateľ, Tom ho dotiahol do baru ako čašníka. Luky je spontánny, väčšinou  najprv koná, až potom rozmýšľa. Bezhlavo sa zamiluje do Sáry a nechá sa tak vtiahnuť do trojuholníka so Sárou a  Jakubom.  Rozvážny Tom ho varuje pred Jakubom, ale Luky sa riadi srdcom a preto sa nevyhne mnohým sklamaniam.

Miško – ROMAN POLÁČIK

  • Inezin bývalý priateľ 

Miško je Inezin spolužiak, poznajú sa od detstva. Pracuje ako manažér hotela, je to šikovný a úspešný mladý muž.   Jeho najlepší priateľ je Šimon, s ktorým preberajú ženy a vzťahy.  Miško prežil s Inez  dlhší vzťah, ale nakoniec sa rozišli. Sú z nich však aj naďalej priatelia a vzájomne si pomáhajú.  Miško rešpektuje, že Inez si našla Mareka, ale medzi ním a Marekom je jemné napätie.

 

Zdroj: JOJ GROUP

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne