2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

SLS AMG Black séria od Mercedes-Benz je športovým Autom roka!

Najčítanejšie

Pri voľbe „Športového vozidla roku 2013“ zvolili čitatelia odborného časopisu „AUTO BILD Sportscars“ za víťaza vozidlo značky Mercedes-Benz SLS AMG kupé Black Series. Špičková verzia vozidla s krídlovými dverami získala v triede sériových superšportových vozidiel prvé miesto.

Do výberu „športové vozidlo roku 2013“ sa v konečnej fáze rozhodovania dostalo celkovo 143 vozidiel zo 17 kategórií. Až 77 218 čitateľov časopisu AUTO BILD Sportscars si na internete vyberalo svojho osobného favorita. Vyznamenanie bolo v roku 2013 udelené po 12. krát. Po tom, čo sa model SLS AMG GT v roku 2012 umiestnil v kategórii sériových superšportových  vozidiel na prvom mieste, dokázal typ SLS AMG kupé Black Series v rámci tohtoročnej voľby získať víťazstvo pre seba.

Mercedes-Benz_SLS_AMG_Black_series-obr.1

Vozidlo SLS AMG kupé Black Series ako superšportová  špičková verzia vozidla s krídlovými dverami bolo inšpirované pretekárskou verziou SLS AMG GT3. V poradí už piaty model Black Series spoločnosti Mercedes-AMG fascinuje svojim ohromujúcim dizajnom, ako aj vynikajúcou dynamikou jazdy a odľahčenou konštrukciou podľa stratégie „AMG Lightweight Performance“. Pri prevádzkovej hmotnosti 1550 kilogramov dosahuje vozidlo SLS AMG kupé Black Series podľa normy DIN výkonovú hmotnosť 2,45 kg/k. 6,3 litrový motor V8 AMG má výkon 464 kW (631 k) pri 7400/min, vďaka čomu dokáže toto dynamické vozidlo s krídlovými dverami zrýchliť z 0 na 100km/hod za 3,6 sekundy.

Podrobný článok o SLS AMG Black series si môžete prečítať > TU

Zdroj: Mercedes-Benz Slovakia, Daimler

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne