7.1 C
Bratislava
utorok, 23. apríla 2024

Film Intouchables bol na Jednotke najsledovanejším večerným programom 30.12.

Najčítanejšie

Slovenská premiéra francúzskej komédie Nedotknuteľní (Intouchables; 2011; réžia Olivier Nakache, Eric Toledano), ktorú v pondelok 30.12.2013 o 20:20 uviedla verejnoprávna Jednotka, sa stala najsledovanejším titulom v hlavnom vysielacom čase.

V cieľovej skupine 12+ dosiahla v prime-time suverénne najvyšší podiel na trhu 18,5 % (408-tisíc divákov). Film tak bol celkovo štvrtým najsledovanejším programom v pondelok 30.12.2013.

Intouchables_fcb_stranka_RTVSFilmové dielo Intouchables je z francúzskej produkcie. Táto dráma s komediálnou zápletkou, vznikla v roku 2011 a zožala veľký úspech. Dej filmu opisuje ochrnutého zámožného multimilionára a aristokrata Philippeho, ktorý sa snaží pomocou najatého personálu zjednodušiť a  spríjemniť si bezútešné chvíle života. Takto stretáva aj svojho nového opatrovníka Drisseho, ktorý je z opačnej sociálnej sféry, práve ho prepustili z väzenia a žije na predmestí. Film tak ponúka svet protikladov. Tiež je ochrnutý, nie fyzicky, ale mentálne.

Stávajú sa z nich kamaráti a súpútnici, vo svete plnom kontrastov a vzájomných prekvapení. Podarí sa im vzájomne prepojiť Vivaldiho s populárnou hudbou, strojenú serióznosť so žoviálnymi vtipmi, luxusné obleky s teplákmi. Ich priateľstvo a svet v ktorom žijú je nedotknuteľný, domnievam sa, že odtiaľ pochádza i názov filmu, oni sú totiž – Nedotknuteľní. Vďaka svojej skúsenosti a prítomnosti jeden druhému tak dávajú väčší zmysel pre život.

V roku 2013 dostal film ocenenie Goya za rok 2012 , ako Najlepší európsky film, herci: Eric Toledano, Olivier Nakache . V roku 2011 získal film viacero ocenení, a to ocenenie  César , ako najlepší herec Omar Sy , a to tiež rovnaké ocenenie César za najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe Anne Le Ny, bodoval tiež v súťaži Donatellův David, ako najlepší európsky film a na MFF Tokio získal ocenenie Veľká cena Tokijská sakura a tiež Cenu za mužský herecký výkon – François Cluzet,  Omar Sy.

Film RTVS uvidela v slovenskom dabingu a som presvedčený, že sa podaril.
Ďakujem za milé prekvapenie v ich programe.

Marián LUHA

 

 

Zdroj: RTVS

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne