25.1 C
Bratislava
nedeľa, 5. mája 2024

Hviezdička Michelin pre BMW reštauráciu EssZimmer v Mníchove

Najčítanejšie

Osem mesiacov po otvorení gurmánskej  reštaurácie „EssZimmer“ vo „BMW Welte“
si Bobby Bräuer a jeho tím svojím kuchárskym umením vyslúžili hviezdičku Michelin.

Tým sa  zaradila reštaurácia „EssZimmer“ v rekordne krátkom čase do okruhu špičkových reštaurácií Nemecka. Oznámil to sprievodca Guide Michelin na tlačovej konferencii v Berlíne. Hviezdička Michelin je  považovaná za jedno z najvyšších gastronomických ocenení vôbec.  Celkovo bolo vo vydaní pre rok 2014 udelených 274 hviezdičiek.

BMW reštaurácia EssZimmer v Berlíne-obr.2

„Som hrdý a šťastný. Tu v EssZimmer sa kruh pre mňa v Mníchove uzatvára, 15 rokov potom, ako som bol vyznamenaný po  prvýkrát v podniku Königshof“, vysvetľuje Bobby Bräuer.

Thomas Muderlak, vedúci „BMW Welt“, zdôrazňuje: „Hviezdička Michelin je pre každú reštauráciu pasovaním za rytiera. Sme hrdí, že podnik EssZimmer dostal toto ocenenie.

Náš koncept, ktorý spočíva v poskytovaní špičkovej kuchyne s prvotriednym servisom a  našimi shuttle službami v tejto mimoriadnej lokalite, vítajú nielen  mnohí spokojní hostia, ale aj najdôležitejší kritici  reštaurácií. Spoločnosti Käfer, Bobbymu Bräuerovi a jeho tímu patrí  naša vďaka a uznanie.“

BMW reštaurácia EssZimmer v Berlíne-obr.1

„Gratulujem Bobbymu Bräuerovi a jeho tímu z celého srdca. Pre nás  bola táto hviezdička snom, ktorý sa stal teraz skutočnosťou oveľa  skôr, než som sa vôbec odvážil dúfať. Naším cieľom spoločne s „BMW  Welt“ bolo, aby sme Mníchov obohatili o nové kulinárske miesto a toto  ocenenie dokazuje, že sa nám to podarilo“, vyhlasuje Michael  Käfer, konateľ spoločnosti Käfer GmbH & Co. KG.

Gastronomické partnerstvo oboch tradičných mníchovských  spoločností – BMW a Feinkost Käfer funguje už   od októbra 2012. Gastronomický koncept má na zreteli rôzne skupiny  návštevníkov. Spoločnosť Feinkost Käfer prevádzkuje okrem exkluzívnej  gurmánskej reštaurácie „EssZimmer“ aj bistro „CooperS“ na prízemí  budovy, reštauráciu „Bavarie“ a Coffee Bar „Bikers Lodge“ na  strednom poschodí, ako aj catering pre početné podujatia v  priestoroch „BMW Welt“.

Bobby Bräuer a jeho tím z BMW reštaurácie EssZimmer v Berlíne-obr.4

Podnik EssZimmer, nazývaný aj ako „Obývačka BobbyhoBräuera“, opisuje,   čo hosťa očakáva. Atmosféra spája kompetenciu a  útulnosť – vysokokvalitné materiály a teplé farby dodávajú reštaurácii  so 45 miestami na sedenie rovnako útulnú ako aj luxusnú atmosféru.  Kuchyňa hviezdneho kuchára, excelentná vínna karta, prvotriedny servis  a ponuka šoférskych služieb „BMW Welt“ premenia večer v  podniku EssZimmer na mimoriadny zážitok.

Kuchyňa Bobbyho Bräuera je úprimná kuchyňa špičkového kuchára, ktorý  na svojich miestach pôsobenia zbieral nielen ocenenia, ale  predovšetkým vyvíjal umenie, ktoré dalo jedlám jeho vlastný úplne  osobitý štýl. Francúzska klasika, stredomorská a regionálna  inšpirácia, úprimnosť a autenticita produktov ako aj remeslo a  kreativita v tímovej práci sú základmi menu, ktoré nesú jeho rukopis.

Bobby Bräuer z BMW reštaurácie EssZimmer v Berlíne-obr.3

Bobby Bräuer sa učil v klasickej francúzskej kuchyni, jeho prvé roky  ovplyvňovali veľkí kuchári ako Otto Koch, Eckart  Witzigmann alebo Dieter Müller. Rodený Mníchovčan vyslúžil svojím  kuchárskym umením pre gurmánsku reštauráciu Königshof v Mníchove, pre  podnik „Victorian“ v Düsseldorfe a pre  reštauráciu „Quadriga“ v Brandenburgskom dvore v Berlíne hviezdičku a  bol v roku 2011 vyznamenaný gurmánskym sprievodcom Gault  Millau Österreich za jeho výkony v „Petit Tirolia“ v Kitzbühel za “kuchára roka”. Až začiatkom novembra dostal Bräuer od Schlemmer  Atlas ocenenie „Objav roka 2014“.

Ak si chcete zajazdiť a vycestovať za gurmánskym zážitkom do BMW reštaurácie EssZimmer, prosím tu je aj jej adresa 🙂

Am Olympiapark 1 | 80809 München
Otváracia doba: utorok až sobota od 18.00 hod.
Kontakt:​+49 (0)89 358 9918 – 14
​e-mail: esszimmer.bmw-welt@feinkost-kaefer.de

Ďalšie informácie môžete nájsť aj na web stránkach: www.bmw-welt.com a http://esszimmer-muenchen.de

 

Zdroj: BMW Group Slovakia

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne