12.4 C
Bratislava
piatok, 17. mája 2024

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji budú aj tento rok rezonovať aj v rozhlasovom a televíznom vysielaní RTVS

Najčítanejšie

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji patria k najväčším športovým sviatkom na Slovensku, na ktoré sa tešia hokejoví fanúšikovia i široká verejnosť. RTVS si pre divákov a poslucháčov pripravila bohatý sprievodný program.

Nebudú chýbať hokejové štúdiá na :Športe, Citrónshow Riša Lintnera na Jednotke a v rozhlasovom vysielaní ponúkne Rádio Slovensko priame prenosy zápasov slovenskej hokejovej reprezentácie, živé vstupy aj bohaté a pestré informácie priamo z dejiska šampionátu.

Majstrovstvá sveta v hokeji sa začnú v piatok 10. mája a potrvajú do nedele 26. mája 2024. RTVS ponúkne divákom naživo zápasy slovenskej reprezentácie v rozhlasovom vysielaní Rádia Slovensko. Šampionát budú hostiť české mestá Praha a Ostrava, z ktorých všetky výstupy budú zabezpečovať komentátori Matúš Čunderlík, Adam Bohuš a redaktor Martin Balážik.

Vyslaní novinári Športovej redakcie Slovenského rozhlasu sa zamerajú predovšetkým na dôkladné mapovanie účinkovania slovenskej reprezentácie a aktuálne dianie okolo slovenského národného tímu.

Zverenci Craiga Ramsayho odohrajú v skupinovej fáze v Ostrave sedem zápasov. Súpermi im budú hráči z Nemecka, Kazachstanu, Spojených štátov amerických, Poľska, Francúzska, Lotyšska a Švédska.

Všetky stretnutia slovenského tímu v skupine B a v prípade postupu aj v play off i finálový súboj odvysiela Rádio Slovensko naživo. Vyslaný redaktorský tím bude vysielanie Rádia Slovenska zásobovať aktuálnymi živými vstupmi zo všetkých stretnutí základnej i vyraďovacej fázy v oboch dejiskách.

„Pre našich poslucháčov sme zabezpečili živé prenosy zo všetkých stretnutí slovenského tímu v základnej skupine a v prípade postupu aj zo zápasov play off až po finálový duel. Náš tím komentátorov a redaktorov bude poskytovať najnovšie informácie, analýzy a exkluzívne zákulisné pohľady. Poslucháči, nech sa nachádzajú kdekoľvek, či už doma, v práci, v aute alebo v záhrade sa majú na čo tešiť a verím, že sa nám podarí sprostredkovať im jedinečný hokejový zážitok,“ uviedol riaditeľ Slovenského rozhlasu Ľuboš Černák.

Okrem reportáží a živých vstupov pripraví Športová redakcia Slovenského rozhlasu do prúdového vysielania Rádia Slovenska rozhovory, publicistické materiály, zaujímavosti a novinky nielen z tábora slovenskej reprezentácie. Informácie z Majstrovstiev sveta bude Rádio Slovensko prinášať aj v spravodajských blokoch – Rádiožurnál, v krátkych správach a špecializovaných športových reláciách – Športžurnál.

V týždni od 13. do 17. mája odvysiela Rádio Slovensko aj tematický Príbeh na týždeň, ktorý autorsky zastreší Svetlana Barátová. Deň pred začiatkom Majstrovstiev sveta v hokeji 9. mája ponúkne poslucháčom Rádio Slovensko tematicky ladenú reláciu K veci.

Počas celého priebehu MS v hokeji nasadí Rádio Slovensko do najvyššej rotácie skladbu od skupiny Tublatanka Súboj víťazov, ktorá je oficiálnou hymnou slovenskej reprezentácie. Spevák tejto kapely Maťo Ďurinda bude v sobotu 11. mája o 14.45 h hosťom v rubrike Naša hudba a porozpráva poslucháčom o pozadí vzniku skladby a všetko, čo je s ňou spojené.

Podľa vývoja postupu slovenských reprezentantov prispôsobí Rádio Slovensko dramaturgiu relácií Hosť Rádia Slovensko a Nočná pyramída, kde v ďalšej fáze Majstrovstiev sveta v hokeji 2024 budú hosťami hokejové legendy.

Rádio Slovensko ponúkne pri príležitosti tejto hokejovej udalosti roka svojim poslucháčom hru, v ktorej môžu získať hokejové reprezentačné dresy podpísané Craigom Ramsaym a ďalšie darčeky z Rádia Slovensko. Hra bude prebiehať v termínoch od 6. mája do 10. mája a od 13. mája do 17. mája 2024.

Každý deň od pondelka do piatku majú poslucháči možnosť napísať na mailovú adresu hokej@rtvs.sk správnu odpoveď na rannú otázku a jeden z poslucháčov získa darček z Rádia Slovenska. Zo všetkých odpovedí bude na konci týždňa odmenený jeden poslucháč, ktorý získa reprezentačný hokejový dres s podpisom Craiga Ramseyho. V piatok tak Rádio Slovensko odmení celkovo dvoch výhercov.

:Šport ponúkne divákom počas dní zápasov slovenskej reprezentácie živé predzápasové štúdiá pred začiatkom zápasov. Známi komentátori RTVS a hokejoví experti v nich budú rozoberať dianie na šampionáte a nielen okolo nášho reprezentačného tímu. Vysielanie budú diváci môcť sledovať nielen na televíznom športovom okruhu :Šport, ale aj na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

„Chceme živým vysielaním osloviť fanúšikov v čase pred zápasom a počas zápasov našej reprezentácie, keď sú hladní po odborných názoroch, aktualitách a majú potrebu sa vyjadriť k dianiu, diskutovať s našimi skúsenými komentátormi a hokejovými odborníkmi,“ hovorí riaditeľ Sekcie športu RTVS Ján Žgravčák.

Na Jednotku sa počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji vracia aj Richard Lintner so svojou Citrónshow. Tú budú môcť diváci sledovať priamo z dejiska MS v Ostrave zo Slovenského hokejového domu od 9. mája vždy od štvrtku do nedele o 22.00 h na Jednotke.

Richard privíta v štúdiu najväčšie osobnosti kultúry a športu, medzi inými aj Pavol Habera, Marián Čekovský, Lucie Vondráčková, Marek Hamšík, Marián Hossa, či Marián Gáborík a mnohí ďalší.

„Diváci sa môžu tešiť na veľa zábavy, veľa zážitkov a veľa zaujímavých informácií nielen zo zákulisa majstrovstiev, ale aj priamo zo Slovenského hokejového domu,“ prezradil Richard Lintner. Moderátorovi bude v štúdiu opäť robiť spoločnosť aj Janka Slačková.

RTVS bude zverejňovať všetky dôležité aktuality, program zápasov, štatistiky, výsledky zo šampionátu, vrátane informácií z histórie MS aj v online prostredí na webovej stránke hokej.rtvs.sk.

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne