12.8 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Patrik Schober z PRAM Consulting je novým predsedom WORLDCOM PR Group

Najčítanejšie

Predstavenstvo poprednej svetovej siete nezávislých PR agentúr WORLDCOM Public Relations Group pre región EMEA oznámilo zvolenie svojho nového predsedu. S účinnosťou od 1. januára 2014 sa ním stal Patrik Schober, Managing Partner česko-slovenskej agentúry PRAM Consulting, ktorá je podľa nedávneho prieskumu Holmes Report druhou najrýchlejšie rastúcou PR agentúrou v regióne EMEA.1

Patrik Schober vystriedal po dvoch rokoch vo funkcii Immu Folch-Lázaro, šéfku španielskej PR agentúry LF Channel a stal sa prvým regionálnym predsedom Worldcomu pochádzajúcim z východnej Európy. V posledných štyroch rokoch vykonával viacero funkcií v európskom predstavenstve Worldcomu, mimo iného mal na starosti nových členov a business development. Do funkcie bol zvolený 35 regionálnymi členmi Worldcomu a vykonávať ju bude do roku 2016.

„Rád by som sa poďakoval svojej predchodkyni Imme Folch-Lázaro zo španielskej agentúry LF Channel za odvedenú prácu a veľké nasadenie. Chcel by som na jej pôsobenie nadviazať a zamerať sa predovšetkým na efektívnejšie zdieľanie biznisu a skúseností v rámci regiónu, aj celosvetovo, ako aj posilniť postavenie malých a stredne veľkých agentúr oproti korporáciám. Prvá príležitosť pre to bude celosvetová konferencia Worldcomu, ktorá sa tento rok v máji uskutoční v Prahe,“ uvádza Patrik Schober, Managing partner agentúry PRAM Consulting. (na fotografii hore)

Patrik Schober vyštudoval medzinárodné vzťahy a sociálnu komunikáciu. Absolvoval stáže na Holmes College v Sydney a University of California Irvine. V súčasnosti je riadiacim partnerom PRAM Consulting. Okrem novej funkcie šéfa predstavenstva Worldcom PR Group v oblasti EMEA je taktiež členom výkonnej rady Asociácie Public Relations Agentúr v Českej republike.

O Worldcom Public Relations Group

Worldcom Public Relations Group je už 25 rokov poprednou partnerskou sieťou nezávislých PR agentúr. 128 pobočiek po celom svete zamestnáva 1900 pracovníkov na 102 krajinách na šiestich kontinentoch. Worldcom ponúka prostredníctvom svojich členov služby 3286 klientom. Skupina vznikla v roku 1988. Jediným slovenským členom skupiny Worldcom je agentúra PRAM Consulting.

PRAM Consulting

PR agentúra PRAM Consulting bola založená v roku 2001 ako čisto česká súkromná spoločnosť. Od začiatku pracuje pre nadnárodné korporácie, rovnako aj pre lokálne firmy. Medzi jej klientov patria napríklad Microsoft, Panasonic, Ericsson, Cemex, SES Astra, EU či Alliance Healthcare. PRAM Consulting naplňuje potreby zákazníkov, ktorí potrebujú spolupracovať s kreatívnou a pružnou agentúrou, ktorá dokáže zaistiť nielen mediálnu komunikáciu, ale aj organizáciu spoločenských akcií a ďalšie marketingové služby. Má dve pobočky – v Prahe a Bratislave – a spolupracuje tiež na mnohých medzinárodných kampaniach spoločne s partnermi z celého sveta v rámci Worldcom PR Group.

1 PRAM Consulting sa podľa  prieskumu Holmes Report umiestnil ako druhá najrýchlejšie rastúca PR agentúra v rámci regiónu EMEA za rok 2012. Prieskum realizovala spoločnosť Holmes Group, ktorá sa snaží zlepšovať úroveň PR a poskytuje vďaka prieskumom a analýzam spätnú väzbu PR profesionálom. Online prieskum medzi 500 PR agentúrami z celého sveta sa uskutočnil v prvej polovici roku 2013.

Zdroj: PRAM Consulting

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne