7.1 C
Bratislava
utorok, 23. apríla 2024

PALETA – dizajn Michala Staška, ktorý púta pozornosť! (aktualizované)

Najčítanejšie

V nedávno otvorenom outlet centre Voderady sa nachádza kaviareň a vináreň, ktorá je niečim výnimočná. Rozhodli sme sa preto, ze vám ju predstavíme v našej rubrike Architektúra a Dizajn. Vyspovedali sme dizajnéra Michala Staška, ktorý vytvoril jej interiér. Autorom videa a všetkých  fotografií je Tomáš Niščák z fotografického ateliéru TOMINOO.

 

Spolupráca s týmto klientom začala na základe referencii z predošlých realizácii v oblasti gastronómie. Od prvého momentu našej komunikácie s investorom som vedel, že je tu potenciál na niečo experimentálne, nakoľko sa jednalo o zaujímavú dispozíciu priestoru a hlavne kvalitne, účelne navrhnutý outletový komplex ONE vo Voderadoch, povedal dizajnér Michal Staško.

PALETA-obr.2

Už na začiatku bol koncept kaviarne s pridanou hodnotou – showroom – galéria.
V outletovom obchodnom centre sa často lavíruje medzi luxusom alebo najlacnejšou formou prezentácie predaja. Preto som postavil koncept na jednoduchosti – surovosti prírodných materiálov, ktoré dodávajú interiéru tu správnu energiu. Tento trend má už takmer odborný názov – nedokonalá krása, doplnil dizajnér Michal Staško.

Na tomto sa začal stavať celý koncept návrhu – outletovej kaviarne a vinárne s ktorého vzišiel aj názov prevádzky PALETA.

PALETA-obr.4

Samotným realizačným riešením daného priestoru som chcel znovu vyjadriť názor, ktorý už dlhšie presadzujem: aj s malým rozpočtom sa dá vytvoriť atraktívny, komerčne funkčný a úspešný interiér.

Výsledok spolupráce môžu posúdiť návštevníci novootvoreného Outletového centra sami. Vždy ma potešia aj kontroverzné reakcie na daný interiér, čo je tiež dobrá odozva v dnešnej apatickej dobe, na záver doplnil dizajnér Michal Staško.

Zhováral sa

Marián Luha

 

Michal Staško-autor fotografie Tomáš Niščák -TOMINOOO DIZAJNÉROVI:

Michal Staško je dizajnér pôsobiaci od roku 1996 v oblasti produktového, industriálneho a interiérového dizajnu. Špecializuje sa na dizajn produktov dennej spotreby, hračiek pre deti, interiérových – exteriérových doplnkov. Spolupracuje s firmou TULI v oblasti nového konceptu sedacích vakov, nástenných systémov, detských variabilných objektov a drobností pre psov. Za produkt 3K, variabilnú a praktickú textilnú hračku, od TULI získal RedDot Design Award 2013 v kategórii Product Design. 3K rozvíja kreativitu dieťaťa aj rodičov a vďaka jednoduchému zloženiu do tvaru vankúša je vhodná aj na cesty. Nedávno Michal Staško získal i ocenenie Krištáľové krídlo 2013.
Viac sa môžete dozvedieť na www.stasko.sk

Zdroj foto: archív M.S.

Článok bol prvý krát publikovaný v mesiaci november 2013.

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne