11.3 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Nová NOKIA Lumia 1520, tablet či smartfón? Oboje.

Najčítanejšie

Prvý 6” chytrý telefón Lumia s Windows Phone ponúka 20 Mpx fotoaparát a najnovšie inovácie v oblasti fotografovania od spoločnosti Nokia, ktoré ešte viac zjednodušujú snímanie kvalitných fotografií.

Spoločnosť Nokia oznámila dostupnosť šesťpalcového chytrého telefónu Lumia 1520. Orientačná cena modelu Nokia Lumia 1520 je 600 eur. Nokia Lumia 1520 prináša 1080p Full HD displej s úvodnou obrazovkou rozšírenou o tretí stĺpec živých dlaždíc, ktorý umožňuje používateľom dostať sa k svojim obľúbeným aplikáciám rýchlejšie a bez potreby posúvania sa po displeji. Vďaka 20 Mpx fotoaparátu PureView s optickou stabilizáciou obrazu, technológii oversamplingu a podporou zoomu môžu používatelia jednoducho snímať a editovať vysoko kvalitné fotografie. Nokia Lumia 1520 spolu s aplikáciami Nokia Storyteller a Nokia Camera vdychuje život osobným príbehom. Väčší displej tiež zjednodušuje využívanie Microsoft Office na cestách.

Nová NOKIA Lumia 1520-obr.6

Väčší displej umožňuje lepšie rozprávať príbehy

Vytváranie tých najkvalitnejších fotografií je s Nokia Lumia 1520 a jej 20 Mpx PureView fotoaparátom s optickou stabilizáciou obrazu teraz ešte jednoduchšie. Lumia 1520 stavia na inováciách v oblasti fotoaparátu predstavených v Nokia Lumia 1020, ktoré boli teraz optimalizované pre väčší displej a vylepšené, a to vrátane novej aplikácie Nokia Camera. Nokia Camera integruje tie najpopulárnejšie fotografické režimy – Pro, Smart a video – do jedinej aplikácie pre snímanie fotografií. Podobne ako v prípade Lumia 1020 i tu môžu fotografie vďaka vstavaným možnostiam zoomovania, zmeny výrezov a možnosti robiť paralelne snímky v nízkom i vysokom rozlíšení rozpovedať rôzne príbehy. 

Pre výrobu výnimočných videozáberov zachytáva Nokia Lumia 1520 full HD video spolu s krištáľovo čistým zvukom. Telefón sa tiež chváli technológiou Nokia Rich Recording so štyrmi mikrofónmi, ktoré ponúkajú smerový stereo záznam umožňujúci zachytiť zvuk bez ruchov pochádzajúcich z ostatných smerov. Zachytený zvuk je tak presný a čistý. 

Vôbec po prvýkrát tiež došlo k prepojeniu technológií pre spracovanie obrazu PureView a mapových podkladov HERE. Stalo sa tak v aplikácii Nokia Storyteller, ktorá v sebe integruje tieto dva charakteristické prvky telefónov Lumia. Prežijete znovu svoje spomienky v novej dynamickej a interaktívnej forme spolu s aplikáciou Nokia Storyteller, ktorá automaticky prepája nasnímané fotografie s informáciami o polohe z aplikácie HERE a vytvára chronologický obraz cesty na mape. Zmenšením fotografie odhalíte body záujmu označené na mape, vrátane kontaktných údajov, používateľských recenzii a dokonca i inštrukcií pre navigáciu k danému miestu. Zobrazovanie fotografií na mape umožňuje vspomienkam skutečne ožiť. Navyše je tu k dispozícii režim automatického prehrávania videa, animovaných obrázkov a sekvenčných pohybov vo vnútri statických fotografií. 

Nová NOKIA Lumia 1520-obr.1

Buďte produktívnejší

Nokia Lumia 1520 umožňuje majiteľom vďaka vstavanému softwaru Microsoft Office robiť s dokumentmi čo chcú a kedykoľvek chcú: zobrazovanie a editovanie súborov aplikácie Word, Excel a PowerPoint na cestách sa vďaka dodržaniu pôvodného formátovania na 6“ displeji a využitiu procesoru Qualcomm Snapdragon 800 stáva ešte efektívnejšie. Dokumenty je možné navyše zálohovať na 7 GB bezplatné a bezpečné cloudové úložisko SkyDrive alebo ukladať na micro SD kartu veľkosti až 64 GB. Vďaka tomu si môžete byť istí, že každý editovaný dokument budete môcť uložiť i na cestách. 

Aplikačný a grafický výkon, ktorý poskytuje procesor Qualcomm Snapdragon 800 umožňuje spoločnosti Nokia pokračovať vo vytváraní nových a inovatívnych fotografických nástrojov pre koncových používateľov,“ povedal Raj Talluri, senior viceprezident pre produktový management spoločnosti Qualcomm technologies, Inc. “Pokročilý stupeň integrácie procesoru Snapdragon 800 prináša menej jednotlivých komponentov vo vnútri telefónu, čo znamená tiež nižšiu spotrebu energie a celkovo menšiu základnú dosku, vďaka ktorej môže Nokia zmestiť všetky svoje nástroje a technológie pre Windows Phone do telefónu s krásnym dizajnom.“

Nová NOKIA Lumia 1520-obr.4

Rozšírená úvodná obrazovka umožňuje vidieť viac

Tretí stĺpec živých dlaždíc na Nokia Lumia 1520 umožňuje ľuďom priniesť viac obsahu, ktorý je pre nich dôležitý, priamo na úvodnú obrazovku a vidieť tak jediným pohľadom viac zo svojho kalendára, e-mailov, poznámok a hudby. Aktualizácia tiež prináša aplikáciu Nokia Glance, ktorá umožňuje pri vypnutom displeji zobrazovať upozornenia na zmeškané hovory a nové správy.

Nokia Lumia 1520 v sebe integruje bezdrôtové nabíjanie a umožňuje využiť výhody novej prenosnej bezdrôtovej nabíjacej doštičky Nokia DC-50, ktorá pomáha nabíjať telefóny na cestách. 

Nokia Lumia 1520
Operačný systém Windows Phone 8 s najnovšou aktualizáciou
HERE navigačné a mapové služby HERE navigačné a mapové služby: bezplatné celosvetové HERE Mapy a HERE Autom+; Bezplatná HERE MHD k dispozícii na stiahnutie
Displej 6” full HD 1080p LCD. Skvele čitateľný vonku, technológia ClearBlack, High Brightness Mode, čitateľný na priamom slnečnom svetle, Super sensitive touch pre ovládanie v rukaviciach a ovládanie nechtom s ochranou prostredníctvom Gorilla glass 2
Akumulátor 3400 mAh s integrovaným bezdrôtovým nabíjaním (kompatibilný so štandardom Qi)
Procesor 2,2 GHz Quad Core Snapdragon 800
Hlavný fotoaparát PureView 20 MP Auto Focus s optikou ZEISS a optickou stabilizáciou obrazu (OIS), 2x bezstratový zoom, dual LED blesk, 1080p @ 30 fps video s optickou stabilizáciou obrazu.
Predný fotoaparát 1,2 Skype HD 720p video
Audio Technológia Rich Recording so štyrmi mikrofónmi, Wideband Voice a redukciou šumu využívajúca štyri mikrofóny, Dolby(R) Headphone, grafický ekvalizér, automatické nastavenie hlasitosti, FM rádio
Pamäť 2 GB RAM, 32 GB interná používateľská pamäť; 7 GB cloudové úložisko SkyDrive, podpora pre až 64 GB micro SD karty

Resumé: Perfektný fotoaparát (20 mpx), veľký displej (6”) , kancelária v mobile (Office od Microsoft), mapy a gps navigácia s doživotnou aktualizáciou zadarmo.

Čo viac si možno od mobilu priať?! Paráda! 🙂

O spoločnosti Nokia

Nokia je globálnym lídrom v oblasti mobilnej komunikácie, ktorej produkty sa stali neoddeliteľnou súčasťou života ľudí na celom svete. Každý deň používa produkty spoločnosti Nokia viac ako 1,3 miliardy ľudí na zachytenie a zdieľanie skúseností, prístup k informáciám, nájdenie cesty, alebo jednoducho na komunikáciu s ostatnými. Technologické a dizajnové inovácie urobili zo značky Nokia jednu z najznámejších na svete. Pre viac informácií navštívte http://www.nokia.com/about-nokia

 

 

Zdroj: AC&C Public Relations

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne