6.4 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Moderátori Daniela Drtinová a Martin Veselovský odchádzajú z Českej televízie

Najčítanejšie

Dvaja moderátori Českej televízie, Daniela Drtinová a Martin Veselovský, sa rozhodli pre odchod z verejnoprávneho elektronického média. Informoval o tom dnes internetový server iDNES.cz.

„Dala som dnes výpoveď. A učinila to aj dramaturgička (relácie) Interview Daniely Drtinové Lenka Vinšová,“ cituje iDNES.cz slová spomínanej moderátorky, ktorá mala s vedením Českej televízie dlhodobé spory.

Vyhlásenie Daniely Drtinovej prišlo dnes po tom, čo Česká televízia zverejnila informáciu o odchode jej niekdajšieho kolegu z relácie Události, komentáře Martina Veselovského.

„K odchodu ma vedie potreba radiálnej pracovnej zmeny. Uplynulých šesť rokov v redakcii Udalostí, komentárov bolo pre mňa veľmi cenných a inšpiratívnych a Česká televízia je jedným z dvoch médií, ktorým vďačím za to, kde som profesijne,“ uviedol moderátor, ktorý skončí spoluprácu s ČT na sklonku marca.

Veselovského pôsobenie v spomínanom programe označil za vysoko profesionálne riaditeľ spravodajstva ČT Zdeněk Šámal, ktorý moderátorovo rozhodnutie rešpektuje. Za nasadenie v službách verejnoprávnej inštitúcie sa jednej z výrazných tvárí spravodajskej televízie ČT24 poďakoval.

Pôvodný tím relácie Události, komentáře tak Veselovského odchodom patrí minulosti. Popri Jakubovi Železnom, ktorý už istý čas moderuje hlavnú večernú spravodajskú reláciu Události a dvoch spomínaných moderátoroch opustili rady ČT už skôr postupne i traja editori programu Jan Ouředník, Jan Rozkošný a Ondřej Kopa. Všetci v zdôvodnení konštatovali, že nesúhlasia so zmenami, ktoré presadilo v relácii vedenie ČT.

Jediným moderátorom relácie zostáva dočasne Lukáš Dolanský, ďalšieho vyberie Česká televize z vlastných zdrojov.

Editorský tím Udalostí, komentárov povedie niekdajšia zástupkyňa šéfredaktora MF Dnes Martina Riebauerová.

Zdroj: TASR, Česká televize

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne