2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Predstaviteľka OBSE odsúdila útoky na novinárov na Kryme

Najčítanejšie

Predstaviteľka Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OSCE/OBSE) pre slobodu médií Dunja Mijatovičová odsúdila útoky na novinárov na polostrove Krym,  ako aj tamojšie odpájanie ukrajinských televíznych kanálov.

OBSE-OSCE-Predstaviteľka Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OSCEOBSE) pre slobodu médií Dunja Mijatovičová
Dunja Mijatovičová, OSCE/OBSE (foto: OSCE/Micky Kroell)

„Extrémna cenzúra, zatváranie vydavateľských domov, ako aj útoky na novinárov a ich zastrašovanie (na Kryme) musia byť okamžite zastavené,“

hovorí sa vo vyhlásení, ktoré sprostredkovala tlačová agentúra APA.

 

Mijatovičová sa vyjadrila za neobmedzený prístup k pestrej škále informačných zdrojov a varovala pred propagandou.

Ako je známe, na Kryme došlo v uplynulých dňoch k vyradeniu viacerých ukrajinských televíznych staníc z ponuky distributérov signálu, pričom ich nahradili ruské televízie.

Medzi novinármi, ktorí čelili útokom alebo vyhrážaniu, boli aj spolupracovníci britského verejnoprávneho rozhlasu a televízie, americkej spravodajskej televízie CNN či tlačovej agentúry AP.

Zdroj: TASR, OBSE/OSCE

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne